Patrik Macek/PIXSELL

Pučka pravobraniteljica od MUP-a očekuje podatke o nestaloj sirijskoj djevojčici

Autor: Hina

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović kazala je u ponedjeljak da od Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) očekuje informacije o slučaju nestale sirijske djevojčice nakon čega će iznijeti svoje mišljenje o tom slučaju.

Prije okruglog stola ‘Ljudsko pravo na vodu, je li vrijeme za zaštitu Ustavom’ Vidović je kratko prokomentirala nestanak sirijske djevojčice kazavši kako će se izjasniti nakon što dobije više informacija.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da će policijski predstavnici na graničnom prijelazu Maljevac obaviti razgovor s izbjeglicom iz Sirije koji je ustvrdio da ga je u selu Smoljancu, kada je išao u prodavaonicu po namirnice, hrvatska policija na silu odvojila od petogodišnje kćeri Allse.

„Nakon što je hrvatska policija dobila tu vijest ona je odmah kontaktirala i bosanskohercegovačku policiju, ali i sve ili barem one za koje su procijenili i koji su već u javnom prostoru komunicirali da imaju nekakva saznanja. Dakle hrvatska policija je unatoč tome što joj takav događaj nije bio prijavljen poduzela sve što je mogla u tom slučaju i provela interno informiranje svih nadležnih tijela unutar hrvatske policije bez obzira što događaj nije bio prijavljen ni pojedinačno niti od strane policije u BiH“, kazao je Božinović u Zadru.

Policija je i u nedjelju demantirala tvrdnje sirijskog državljanina, vraćenog u BiH odakle je ilegalno ušao u Hrvatsku, da ga je policija odvojila od kćeri, dodajući da su „koordinate o mjestu na kojemu se navodno događaj zbio lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac“.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.