10.06.2016., Zagreb - Sjednica Sabora RH nastavljena je raspravom o Izvjescu pravobraniteljice za djecu za 2015. godinu. Franjo Lucic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

PRVI POLITIČKI SEKS SKANDAL U HRVATSKOJ: Osuđen utjecajni HDZ-ovac

Autor:

Za nuđenje mita poznatom novinari Dragi Hedlu bivši saborski zastupnik Franjo Lucić na osječkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora, no kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro. Optužnicom koja datira iz ožujka 2018. godine Uskok ovog HDZ-ovca tereti da je 26. srpnja 2017. godine u Požegi Hedlu, koji je prikupljao informacije o njegovim poslovima i financijskim transakcijama te njegovoj tvrtki nudio novčanu nagradu da ne piše o prikupljenim podacima, jer bi mu članak tog tipa naštetio i kao poduzetniku, i kao političaru.

Lucića se teretilo da je u telefonskom razgovoru, kojeg je Hedl snimao, novinaru rekao kako će mu za nepisanje teksta platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće te da novac “nije u pitanju”, a sve u cilju da prikupljene informacije o njemu i njegovim tvrtkama ne bi bile javno objavljene.Sudsko vijeće ocijenilo je kako je nedvojbeno utvrđeno da je Lucić ponudio novinaru Hedlu mito da ne piše članak o njemu, njegovim tvrtkama i tvrtkama u vlasništvu članova njegove obitelji i da je pri tome postupao s izravnom namjerom, no sud također drži da se svrha kažnjavanja može ispuniti i bez zatorske kazne jer je Lucić neosuđivan, relativno više starosne dobi i otac četvero djece te je stog zatvorska kazna zamjenjena radom za ošće dobro tako da se jedan dan zatvora mijenja s dva sata rada. Inače, bivši saborski zastupnik u javnosti je ostao upamćen kao akter prvog političkog seks skandala u Hrvatskoj i to radi fotografija koje su cirkulirale domaćim medijima. Na tim fotografijama Lucić je odjeven samo u donje rublje, a prema pisanju medija ‘seks selfiji’ nastali u ekskluzivnoj hotelskoj sobi bili su upućeni njegovoj navodnoj ljubavnici, na jednoj od fotografija vidi se i par ženskih, raširenih nogu s glavom poznatog HDZ-ovca između. Pusalo se o Lučiću i radi toga što je nenamjenski trošio kredite za razvoj malog poduzetništva i zapošljavanje hrvatskih branitelja, pa je umjesto da se bavi drvno-prerađivačkom industrijom krenuo u gradnju čak 60 apartmana na jadranskoj obali, osim toga nedavno je osvanuo na popisu HDZ-ovaca čiji su projekti financirani preko čuvenog Projekta Slavonija.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.