Ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

PRVI OTKAZ U ŠKOLI ZBOG COVID MJERA: ‘Uistinu nije bilo zle krvi. Kolega nije radio nikakve skandale, nije prijetio, potpisao je sporazumni raskid ugovora’

Autor: Dnevno

Nastavnik Tehničke škole Bjelovar, koji od 16. studenoga nije dolazio na posao jer se ne želi testirati, niti cijepiti, više nije djelatnik škole. Ravnatelj škole Dario Malogorski potvrdio je da u ponedjeljak je s nastavnikom potpisan sporazumni raskid ugovora o radu, nakon što su mu prethodila dva upozorenja pred otkaz, piše Jutarnji list.  Ravnatelju škole je rekao kako se ne slaže s mjerama te da iz vlastita principa ne pristaje na predočenje ikakvih potvrdi, ali je pristao potpisati sporazumni otkaz.

Povod raskidu ugovora je neslaganje s mjerama. Kolega nije radio nikakve skandale, nije prijetio, nije dolazio pred školu, naprosto se nije slagao s uvedenom mjerom i od njezina uvođenja niti jednom nije došao na radno mjesto”, rekao je Malogorski.

Bivši djelatnik u školi je zaposlen 1. rujna to mu je navodno prvo zaposlenje u prosvjeti, ali se dobro snašao u kolektivu, učenici su ga lijepo prihvatili, a i njegovi kolege imaju za njega riječi hvale. 

Novi natječaj

“Ovdje uistinu nije bilo zle krvi. Rekao bih, čovjek sa stavom, u svakom pogledu”, kazao je ravnatelj Malogorski, dodavši da će škola uskoro raspisati natječaj za novog nastavnika.

“Svaki inženjer koji odluči investirati osam i pol tisuća kuna vlastitih sredstava i gotovo dvije godine dodatnog školovanja, kako bi položio psihološko-pedagošku naobrazbu i bio dovoljno stručan za rad u srednjoj školi, pokazuje kolika je bila njegova želja i potreba da doprinese razvoju mladih ljudi. Zbog covid-potvrda, jedan san o radu o obrazovanju je ugašen. I dok ravnatelji vape za stručnim kadrom, dok govore kako ne mogu dobiti inženjere, matematičare, elektrotehničare, informatičare, mi smo iz sustava izbacili jednog čovjeka, rekla je predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nada Lovrić. Na upit nije li se sam izbacio iz sustava, predsjednica Sindikata odgovara kako smatra da je bio prisiljen birati između imanja covid-potvrde, dok svi učenici kojima predaje nemaju covid-potvrde.

Predsjednica Udruge ravnatelja srednjih škola Suzana Hitrec vjeruje ipak da neće biti puno sličnih slučajeva.

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.