Potvrđeno pisanje Dnevno.hr-a: Ovo je novi ministar gospodarstva | Dnevno.hr
Patrik Macek/PIXSELL

Potvrđeno pisanje Dnevno.hr-a: Ovo je novi ministar gospodarstva

Autor:

Kao što je naš portal prvi pisao, upražnjenu fotelju ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić preuzet će Tomislav Ćorić, mladi ministar koji je donedavno vodio Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Kako se saznaje, osim što će rukovoditi hrvatskim gospodarstvom, Ćorić će nastaviti ravnati i energetskim sektorom koje se pripaja Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Svojevrsna je ovo nagrada premijera Plenkovića mladom ministru, koji uživa njegovo ogromno povjerenje, jer objektivno gledano kao ministar zaštite okoliša nije se pretjerano istaknuo. No, oni koji poznaju Ćorića kažu kako je gospodarstvo njegov fah te da se od sastavljanja Vlade nadao baš ovoj fotelji. Mladom ministru sada napokon treba dati priliku jer pred njime su kompleksna pitanja i kompleksni zadatci. A da je s njima sposoban boriti se, govori njegova svestrana biografija. Naime, rođen je u Pločama. Studirao je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu gdje je po završetku nastavio znanstveno usavršavanje na području financija. Završio je poslijediplomski studij Financije i bankarstvo, a titulu doktora ekonomskih znanosti stekao je 2011. godine obranom doktorske disertacije na temu Tečajni mehanizam ERM 2 u procesu pristupanja europskoj ekonomskoj i monetarnoj uniji.

Od 2003. godine radi na Katedri za financije Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, najprije u svojstvu asistenta, potom višeg asistenta i docenta. U sklopu znanstveno nastavnog rada autor je više desetaka znanstvenih i stručnih radova te sudionik brojnih znanstvenih konferencija, stručnih skupova i okruglih stolova. Područje znanstvenog interesa su monetarna politika i njezin transmisijski mehanizam, financijske institucije i tržišta.

Član je Hrvatskog društva ekonomista, a od svibnja 2014. predsjednik  Odbora za financije Hrvatske demokratske zajednice, a potom i član radne skupine za izradu gospodarskog programa.

Ćorić u svom službenom životopisu kaže kako “voli svijet oko sebe”. Kaže da voli pročitati dobru knjigu ili zaigrati partiju šaha. Aktivno se bavi nordijskim hodanjem.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.