Sanjin Strukic/PIXSELL

PRVI DONOSIMO SASTAV PLENKOVIĆEVE VLADE! Tko su ministri na koje više ne računa? Ova imena će vas zaprepastiti

Autor: Iva Međugorac

”Sastav Vlade nećemo previše mijenjati, Andrej Plenković dobio je stranačke, a sada i parlamentarne izbore tako da je u cijelosti situaciju okrenuo u svoju korist”, komentira naš sugovornik iz HDZ-a.

Dodajući da će neka ministarstva ipak doživjeti pomalo neočekivan zaokret.

”Plenković od ranije ne računa na ministra Bošnjakovića, umjesto njega ministarstvo pravosuđa mogao bi preuzeti Krunoslav Katačić. Nije posve zadovoljan niti Grlićem Radmanom, ali oko njegova imena još treba povesti analizu, moguće je da se ovaj resor opet prepusti Davoru Stieru.

Naravno da u Vladi više neće biti niti Krstičevića, ali Plenković ozbiljno mora promisliti o tome tko će biti njegov ministar obrane, to još nije raspravljao”, ističe nadalje naš sugovornik te napominje da je HDZ-u iznimno važno u ministarstvo gospodarstva uvesti kvalitetne kadrove.

”Poduzetnici su ranije iskazivali nezadovoljstvo ministrom Horvatom, on niti nije Plenkovićev kadar pa je lako moguće da on ne bude više djelom Vlade, osim toga za HDZ je iznimno važno vratiti ministarstvo obrazovanja, tu Plenković računa na svojeg prijatelja Radovana Fuchsa. Na svojoj poziciji ostaje Božinović, neko ministarstvo naći će se vjerojatno i za Jandrokovića, u Vladi ostaju i mladi rekonstruirani ministri.

Za svoju poziciju sasvim sigurno ne treba strahovati niti Beroš koji je dobro povukao u Dalmaciji. Medved će ostati na čelu Ministarstva branitelja. No moguće je da se razmotri i opcija smanjenja broja ministarstava u svakom slučaju Plenković ima potpunu slobodu u odlučivanju. U stranci sada ima veliku potporu i cijela država je pod njegovom kontrolom, nema straha od malih opcija, kvalitetno je odradio izbore pred nama je velika kriza i treba se što prije primiti posla”, zaključuje naš sugovornik.

PLENKOVIĆEV POBJEDNIČKI GOVOR: Pobjeda nam pokazuje da smo na ispravnom putu




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.