Prva sjednica Vlade nakon godišnjih: Prodaja 290 000 eura vrijedne zgrade u Budimpešti

Autor: Z. T.

Ukupna potraživanja Vlade, oko 20 milijuna kuna, prenijet će se na grad Zadar. Tim će kapitalom grad ući u klub, nakon čega slijedi privatizacija, koja bi za rezultat trebala imati vraćanje 30 posto prihoda u proračun.

U Zagrebu je u četvrtak u jutarnjim satima započela prva sjednica Vlade nakon povratka s godišnjih odmora. Dnevni red im nema teških tema, čini se da im 'fjaka' još uvijek paše pa im na rasporedu nisu nikakvi zakonski prijedlozi.

Prijedlog odluke o izmjeni udjela u sufinanciranju otplate anuiteta zajma između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za 'Projekt unutarnje vode' i to 55 posto na teret financijskog plana Hrvatskih voda i 45 posto na teret državnog proračuna je prihvaćen.

Među temama im se našla i sudbina nogometnog kluba Zadar pa su odlučili da će se ukupna potraživanja Vlade, oko 20 milijuna kuna, prenijeti na grad Zadar. Tim će kapitalom grad ući u klub, nakon čega slijedi privatizacija koja bi za rezultat trebala imati vraćanje 30 posto prihoda u proračun.

Prihvaćeno je godišnje izvješće o radu Ureda za sprječavanje pranja novca za 2012. godinu, godišnje izvješće o radu Državne komisije postupaka javne nabave i godišnje izvješće o radu Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije, piše Večernji list.

Ministar prometa Hajdaš Dončić rekao je da se broj korisnika širokopojasnog interneta povećao za 5,8 posto. Dodao je da je prošle godine 2,25 milijardi kuna uloženo u komunikacijsku infrastrukturu.

Prihvatio se i prijedlog pisma namjere među Ministarstvima obrane Austrije, Hrvatske, Mađarske, Italije i Slovenije o osnivanju Multinacionalne borbene skupine EU, u kojoj će sudjelovati Austrija, Hrvatska, Mađarska, Italija i Slovenija.

'Naše veleposlanstvo već 13 godina koristi drugu zgradu. Nekretnina u Nogradi 28b u Budimpešti prvi put pokušala se prodati još 2000. godine, a posljednji put postupak javnog nadmetanja proveden u rujnu 2011., ali na natječaj nije pristigla niti jedna ponuda zbog previsoke početne cijene zgrade', podsjetila je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, prenosi Večernji list. Početna procijenjena vrijednost zgrade je 290 000 eura.




Autor:Z. T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.