Prva povjerenica za informiranje Anamarija Musa ili Sandra Križanec

Autor: Hina/A.Š.

Na sjednici Odbora, u tajnom izjašnjavanju, Musa je dobila podršku svih sedam nazočnih članova Odbora, za Križanec se izjasnilo njih pet, a dva su bila protiv.

Docentica sa zagrebačkog Pravnog fakulteta Anamarija Musa ili HRT-ova novinarka Sandra Križanec bit će prva povjerenica za informiranje, potvrdio je jutros saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, koji je prijedlog s njihovim kandidaturama proslijedio Saboru koji će u konačnici i donijeti odluku.

Na sjednici Odbora, u tajnom izjašnjavanju, Musa je dobila podršku svih sedam nazočnih članova Odbora, za Križanec se izjasnilo njih pet, a dva su bila protiv.

Zbog sastanka zastupničkog Kluba, na Odboru nije bilo HDZ-ovih članova.

Odbor za medije ranije je dao mišljenje da su Musa i Križanec najbolje kandidatkinje za povjerenicu, no to mišljenje nije obvezivalo Odbor za Ustav čiji su se članovi danas izjašnjavali o imenima sedam kandidata čije su kandidature bile pravovaljane.

Odbor za Ustav proljetos je raspisao javni natječaj za izbor povjerenika/ice na koji se javilo osam kandidata, od kojih je sedam ispunjavalo sve propisane uvjete.

Tih sedam kandidata prošlo je sigurnosnu provjeru, zajednički su ih 'saslušali' odbori za Ustav i za medije, nakon čega je svaki odbor utvrdio svoj prijedlog kandidatkinja koji je uputio plenumu.




Autor:Hina/A.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.