Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

‘PROVJERAVAJU SE I DRUGE BOLNICE’: Beroš o nestanku lijekova u bolnici Sveti Duh

Autor: Dnevno.hr

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je u utorak da postoji sumnja da su u KB Sveti Duh nestali lijekovi vrijedni dva milijuna kuna zbog čega su u tu ustanovu upućene inspekcija Ministarstva zdravstva i inspekcija HZZO-a.

Kako je ministar rekao: “Riječ je o određenoj sumnji i moramo detektirati o čemu se radi. Gubitak svake kune zdravstvenog novca je neoprostiv”, rekao je Beroš. Naglasio je da je uputio inspekciju da otkrije o čemu se radi.

“U okviru reforme želimo da svaki sudionik zdravstvenog sustava, a poglavito oni koji vode sustav, adekvatno i transparentno postupaju sa zdravstvenim novcem. Taj zdravstveni novac mora biti usmjeren isključivo prema pacijentima i našim djelatnicima koji vrijedno rade”, naglasio je. No, Beroš je otkrio da to nije jedini slučaj koji se istražuje.

“Postoje i druga postupanja u kojima državne institucije provjeravaju postupke javne nabave i u drugim bolnicama”, naglasio je, dodavši da su tražili da se KB Sveti Duh očituje, što još nisu napravili.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.