Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Provalniku Kreši Beljaku kampanju financirala i tvrtka njegovog bratića koja se bavi utjerivanjem dugova!

Autor: Ivan Babić/ 7 Dnevno/ 29. srpnja 2016.

Može li se onda uopće vjerovati koaliciji koja na taj način funkcionira dok istovremeno tvrde da će se boriti za ukidanje ovrha? Kako će ukinuti ovrhe kada se iz toga financiraju?

Od rujna hrvatski narod više “neće” imati razloga za zabrinutost, jer za blagostanje će se pobrinuti ‘Narodna koalicija’. Tako barem zvuče najave koje ovih dana dopiru iz njihovih ogranaka, kao da narod ne zna da su se ti isti narodnjaci donedavno nazivali pjetlićima, koji realno naciji nisu ponudili ništa spektakularno za četiri godine svoje vladavine. I oni su kao i oni prije njih, ali i ovi posljednji, ostavili samo nove dugove, iseljavanje, siromaštvo, nepotizam i korupciju.

Ali koga briga. Kampanja koja doduše još uvijek službeno nije počela služi upravo za to – serviranje laži unutar kojih se narod pokušava prevariti pustim pričama koje se zaborave istog trena kada se elite smjeste u ugodne fotelje iz kojih vladaju.

Lijeva koalicija se ovoga puta malo osvježila. Dobro još uvijek ju predvode bivši komunisti, a iza njih u interesu naroda u koaliciju su se ugurali seljaci predvođeni osuđenim provalnikom Krešom Beljakom. Kako drugačije u civiliziranim zemljama nazvati one koji provaljuju u automobile? Do sada smo na čelu države uistinu imali koješta, ali nismo imali razbojnike, barem nisu bili razbojnici onda kada su zavladali zemljom. Možda su to postajali nešto kasnije kada su zavladali zemljom, koju su postepeno pljačkali na stotinu i jedan načini.

Dobra obiteljska tradicija Beljakovih

Uistinu, provalnik Krešo kojemu su se krađe potkrale u ranim 30-ima, sada broji 45 godina, i svi grijesi su mu očito vrlo brzo oprošteni za razliku od primjerice Hasanbegovića kojega zbog navodnih grijeha iz mladosti mediji i kvazi društveni aktivisti zvjerski prožvakuju. Nitko međutim nije dublje zagrebao po naličju medalje nedavno izabranog predsjednika HSS-a, koji je ujedno član novosmišljene ‘Narodne koalicije’, a u čijoj se biografiji krije i jedan vrlo intrigantan detalj.

Naime, dotični je svoju kampanju financirao i preko bratića Tomislava Šoića, koji pak ima tvrtke koje se bave otkupom dugova (u neka bivša vremena to bi se narodski kazalo “utjerivači dugova”).

Inače, Šoić je vlasnik tvrtke ‘Zlatna informacija d.o.o.’ iz Samobora. Radi se o famoznoj tvrtki osnovanoj za samo 10 kuna. Uz to, brat jedne odvjetnice iz Zagreba, preko svog supruga sređuje Beljaku pojavljivanje u ‘Otvorenom’, emisiji javne televizije, te je platio unutarstranačku kampanju Beljaku u njegovom HSS-u i to 125 tisuća kuna s računa upravo Zlatne informacije, ali i sestrinskih tvrtki čija je funkcija jednaka – naplata tuđih dugova.




Priča je pak veoma jednostavno i mudro postavljena: Zlatna informacija ili neka druga sestrinska tvrtka u vlasništvu Beljakova bratića, otkupljuje dugovanja po sudskoj presudi ili po računima izvrši ovrhu, zatim dug proda drugoj sestrinskoj tvrtki, koja se opet ovrši na račun pojedinca te tako građani višestruko plaćaju dugove.

Može li se onda uopće vjerovati koaliciji koja na taj način funkcionira dok istovremeno tvrde da će se boriti za ukidanje ovrha? Kako će ukinuti ovrhe kada se iz toga financiraju, jer iste tvrtke kradu bianco zadužnice pa se njima naplaćuju. U skladu s time teško da se može vjerovati da će Narodna koalicija poduzeti bilo što po pitanju ovrha, jer osim kradljivca Beljaka unutar toga spoja krije se i kradljivac bianco mjenica, njegov bratić koji je evidentan pokazatelj one dobre stare fraze da “krv nije voda”.

Narodna koalicija i političari koji idu u korak s narodom? Nije li to sve jedna velika farsa i kako ono Opačić jedne prigode reče ”šarena laža”. Da sve bude u narodnom duhu, angažirali su i metuzalema Stipu Mesića koji sa 83 godine nudi novu budućnost Hrvatskoj, koju je uništio lažnim svjedočenjem u Haagu, prikupljanjem čekova hrvatskih iseljenika i drugim smicalicama.




S obzirom na intenzivne pripreme za preuzimanje vlasti jedino što nam na koncu preostaje jest da građane upozorimo da pripaze svoje novčanike – i dakako svoje automobile.

Autor:Ivan Babić/ 7 Dnevno/ 29. srpnja 2016.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.