Prosvjednici djelomice blokirali podravsku magistralu

Autor: hina

Na državnoj cesti D2 u Poljancu trenutačno je oko 40 poljoprivrednika s ludbreškog područja, a stižu i novi, rekao je koordinator prosvjeda u Poljancu Miljenko Ivanuša.

Nastavlja se prosvjed poljoprivrednika Varaždinske županije, a na državnoj cesti D2 je više od 70 poljoprivrednika koji traktorima djelomice blokiraju promet na dva mjesta – u Poljancu kod Ludbrega te u Gornjem Vratnu.

Na državnoj cesti D2 u Poljancu trenutačno je oko 40 poljoprivrednika s ludbreškog područja, a stižu i novi, rekao je koordinator prosvjeda u Poljancu Miljenko Ivanuša.

On je jutros otputovao u Ferovac, gdje su se predstavnici poljoprivrednika trebali sastati s ministrom Petrom Čobankovićem, no pošto je ministar javio da neće doći na sastanak, Ivanuša se vratio u Poljanec. Najavio je da će poljoprivrednici svaki dan od 11 do 14 sati potpuno blokirati promet podravskom magistralom u Poljancu, ali prije jedan sat, u dogovoru s lokalnim stanovništvom, ipak su otvorili jedan trak pa promet teče naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Naizmjence jednim trakom promet teče i državnom cestom D2 u Gornjem Vratnu, u blizini granice s Republikom Slovenijom, gdje se okupilo 30-ak poljoprivrednika iz sjevernog dijela Varaždinske županije.

Koordinator prosvjeda u Gornjem Vratnu Nikola Dombaj rekao je da će i oni, kao i prosvjednici u Poljancu, svaki dan na određeno vrijeme potpuno blokirati promet cestom koja spaja Varaždin i slovenski grad Maribor.

Poljoprivrednici traže isplatu poticaja u punom iznosu od 2250 kuna po hektaru, odgodu referentne godine u proizvodnji mlijeka, legalizaciju postojećih farmi za nula kuna, reprogram kredita u HBORU-u i poslovnim bankama te izjednačavanje visine zakupa državnog zemljišta s koncesijom.


FOTO: Seljaci blokirali cestu: Gle, Čobi, ima nas više od 2-3 tipa




Čobanković na vidi razloga za prosvjede

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.