Wikimedia Commons

PROJEKT OD NACIONALNE VAŽNOSTI : Evo TKO će biti izvođač Pelješkog mosta!

Autor: dnevno.hr

China Road and Bridge Corporation je podružnica China Communications Construction, kompanije koja je u državnom vlasništvu

Na najvišoj političkoj razini odlučeno je kako je najbolja ponuda za Pelješki most došla od kineske kompanije China Road and Bridge Corporation, javlja Jutarnji list.

Za gradnju Pelješkog mosta pristigle su tri ponude. Ponude su dali austrijski Strabag, kineska koja je na kraju dobila te zajednica ponuđača koju čine talijanski Astaldi i turski IC Ictas Ansaat. Nakon pregleda ponuda preostale su Strabag i China Road and Bridge Corporation.

Kineska ponuda je iznosi 2,08 milijardi kuna bez PDV-a, dok je Astaldijeva ponuda teška 2,5 milijardi kuna. Nakon objave počinje teći zakonski rok za žalbu.

O izvođaču

China Road and Bridge Corporation je podružnica China Communications Construction, kompanije koja je u državnom vlasništvu i čije dionice su navedene na burzi u Hong Kongu.

Kompanija koja će vrlo vjerojatno graditi Pelješki most izgradila je mostove u diljem Kine.

Pogledajte mostove po kojima su poznati




 

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Wikimedia Commons

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.