Dusko Marusic/PIXSELL

Progovorio Kujundžić! Objasnio što je s viškom novca prikupljenim za liječenje curice

Autor: Dnevno

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ispred vlade novinarima je komentirao slučaj Mile Rončević i novac koji se prikupio u humanitarnoj akciji.

“U istinu činimo sve u našim granicama. Mi smo za inovativne lijekove u roku godinu dana sa 700 na milijardu i 400 milijuna. Za sve oblike liječenja koji su na listi lijekova, koji su u EU, uvijek iznađemo sredstva”, rekao je Kujundžić.

Komentirao je i što će biti s viškom novca koji se skupio za Milu Rončević.

“Eksperimentalno liječenje se nigdje iz fonda ne plaća. Vidjet ću sa službama, kako i mojim tako i sa ministarstvom financija, tko raspolaže i kako”, rekao je Kujudnžić.

“Moram pričati sa stručnim službama”, dodao je ministar.

“Za slučaj male Mile treba pohvaliti ljudi u Hrvatskoj i izvan zemlje. Naravno da jedan pojedinac ne može odlučiti koga će se i kako riješiti”, rekao je Kujudnžić.

Fond za skupe lijekove postoji. Iz njega se plaćaju svi lijekovi. Eksperimentalno je nešto drugo, to ne plaćaju ni druge zemlje”, rekao je ministar.
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.