Njušaklo/Screenshot

PROGOVORILI IZNAJMLJIVAČI S JADRANA: Gosti nam čupaju školjke, povraćaju, guše se u alkoholu

Autor: dnevno.hr

Iako nerijetko svoj glas o apartmanima dižu gosti koji plaćaju najam, te stoga i kritiziraju zatečeno stanje, za Splitski dnevnik progovorili su i iznajmljivači te otkrili drugu, neugodnu stranu priče. Razbijene čaše i tanjuri, iskrivljeni noževi i vilice dio su svakodnevice iznajmljivača.

“Apartman sam iznajmio Amerikankama, bila mi je prva godina pa sam spustio cijenu nadajući se da ću privući više gostiju. To mi je bila najlošija odluka, koju više nisam ponovio. Prijavile su mi da im u apartmanu ne radi televizija pa sam došao vidjeti u čemu je problem. One su taman odlazile na plažu i samo su mi rekle kako je daljinski pokvaren i da ne mogu mijenjati programe”, počeo je Ante, iznajmljivač iz Makarske, svoju priču.

“Čim sam ušao u apartman, strefio me šlag i nisam mogao vjerovati kako te cure žive. Klima je radila tuta forca, vrata od balkona su bila otvorena, svuda po krevetu bili su razbacani mokri ručnici, a od njihove robe po podu nije se moglo nigdje stati. Daljinski sam tražio pola sata, da bih otkrio da se nalazi na umivaoniku u WC-u koji je doslovno plivao u vodi. Zašto daljinski nije radio? Jer su ga zalile Coca-Colom. Kada sam ga otvorio, sve je u njemu bilo slijepljeno šećerom. Grozota! Kad su se vratile s mora, upitao sam ih zašto pale klimu na 21 stupanj kad su im vrata od balkona otvorena, a one meni kažu da im je vruće i da nema zraka. Izdržali smo tih pet dana s njima, digli cijene apartmana i sada mi dolaze samo gosti srednje dobi, koji mogu platiti i koji su kulturni. Nakon toga više nisam imao problema”, ispričao je Ante, koji, po svemu sudeći, nije jedini.

I Željka iz Splita rekla je kako je morala ugraditi sustav koji automatski gasi svjetla, televiziju i klimu čim gosti izađu iz apartmana.

“Računi su mi bili toliki da smo se ja i muž počeli pitati isplati li se uopće baviti turizmom. Klimu ne bi gasili nikako, bili u apartmanu ili ne, a svjetlo je također gorjelo non-stop. Čak smo investirali i u ugradnju sustava koji gasi klimu čim se otvore vrata od balkona, nismo imali izbora”, otkrila je Željka.

A priču je podijelila i Ana iz Žrnovnice, koja je neugodnost doživjela prije pet godina, kada je nadograđenu sobu s kupaonicom u kojoj je živjela pokojna baka počela iznajmljivati za vrijeme Ultre.

“Nismo puno preuređivali, na svu sreću, jer smo rekli: prva nam je godina pa ćemo samo vidjeti kako nam ide. Uzeli smo pet Talijana, bili su pristojni, tako nam se na prvi pogled učinilo, ali smo se prevarili. U tri dana, koliko su bili kod nas, iščupali su WC-školjku, ispovraćali cijelu sobu, a boce alkohola smo nakon njihova odlaska nalazili na mjestima gdje smo mislili da to nije moguće. Deset dana smo čistili sobu i zarekli se da je više nećemo iznajmljivati za Ultru, ali smo se predomislili i iduće godine ponovno je dali u najam. Ovaj put smo unaprijed uzeli polog i nismo imali nikakvih problema. Bila su nam tri Danca i sve je završilo u najboljem redu”, kaže Ana.

Toni s Brača kaže kako i oni vide svašta, iako cijene apartmana nije spuštao. Dolaze pristojni gosti, ali njihovi prohtjevi ponekad ih šokiraju.

“Jedna starija gospođa došla nam je u travnju i žalila se kako ne može jesti na balkonu jer je hladno. Drugi su nam se žalili kako nemaju tople vode u kupaonici, da bi na kraju shvatili da umjesto svjetla gase bojler”, priča Toni, a jedan je pak iznajmljivač oktrio kako su mu gosti roštiljali u loncima za cvijeće.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.