Foto: Damir Krajac / CROPIX

PROGOVORILI BANDIĆEVI ZAPOSLENICI: Naručio je 143 vozila! Tko osim Ljuštine koristi službeni telefon?

Autor: Iva Međugorac

Potres, pandemija koronavirusa, razrušene bolnice, devastiran grad, kritike pa i lupanje loncima po zagrebačkim balkonima, sve se to unazad desetak dana strovalilo na pleća zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. I kao da sve to nije dostatno, nezadovoljni zaposlenici zagrebačke gradske uprave idu dalje pa u razgovoru za naš portal otvoreno prozivaju svojeg šefa, zbog kako kažu prekomjerne i nezakonite potrošnje proračunskih sredstava u trenucima krize koja nas je sve zadesila. Naime, kako tvrdi niz naših sugovornika Grad Zagreb je naručio 143 novih vozila koja se osim za službene potrebe neovlašteno koriste za privatne svrhe te dodjeljuju ljudima kojima to pravo ne pripada ni po kojoj zakonskoj osnovi.

Bandić odgovorio kada će doći njegov kraj, pa objasnio zašto se nije testirao na koronu: ‘Neće vrag u koprivu!’

”Nadalje, Grad Zagreb unatoč nalazima državne revizije ima oko 700 zaposlenika na ugovor o djelu, a od kojih većina uopće ne radi. Među njima ima brojnih poznatih imena kao što je na primjer Duško Ljuština. Navedeni je i korisnik nekoliko službenih mobitela koje mu plaća Grad Zagreb”, tvrde naši sugovornici prozivajući dugogodišnjeg gradonačelnikova suradnika, no, na tome njihova priča ne staje pa prst upiru u kompletnu gradsku upravu gdje ima preko 1300 zaduženih službenih mobitela od kojih neke osobe imaju više uređaja pa i linija. Ima li istine u tome da se tim mobitelima služe Patrik Šegota, Natalija Prica Oreški pa i Petra Nola Fuchs ili je tek riječ o podmetanjima i glasinama teško je reći, no, ako je tome doista tako tada valja znati da zakonske osnove za korištenje istih naprosto nema.

”Molimo vas da nas oslobodite ove kriminalne hobotnice”, zaključuju naši sugovornici, a njihove navode pokušali smo provjeriti i kroz upit kojega smo uputili gradonačelniku Bandiću no do okončanja ovoga teksta odgovor nismo dobili.

BANDIĆ PROGLASIO BANKROT ZAGREBA: Što se događa u sjeni potresa i korone?




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.