Foto: Damjan Tadic / CROPIX

PRODUBLJUJE SE RAT IZMEĐU KOLINDE I KUJUNDŽIĆA: Od čega predsjednica strahuje?

Autor: Iva Međugorac

Novo glasanje o nepovjerenju i novi problemi za ministra zdravstva Milana Kujundžića. On pak za RTL, govoreći o nastavku djelovanja u svojem resoru, kaže kako će odluku donijeti osobno s premijerom Andrejem Plenkovićem. Pritom nije želio komentirati zahtjeve za njegovu smjenu koje je u Sabor uputila oporba. No, ono što se iz tog zahtjeva nametnulo kao pitanje jest termin u kojem će se ta sjednica održati. Dok u Vladi smatraju da nema potrebe za održavanjem izvanredne saborske sjednice, oči oporbenjaka uprte su u predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, kojoj Ustav omogućuje sazivanje sjednice, na što se predsjednica ipak oglušuje, premda su joj Mostovci uputili i pismo.

Kako se može čuti iz izvora bliskih njoj, ona smatra da prostora za izvanrednu sjednicu nema, a osim toga, konzultirala se i s ustavnim stručnjacima, čija su stajališta o tome oprečna pa ni sama ne zna što bi bila najbolja opcija, iako je svjesna da bi joj u kampanji odluka u kojoj bi se priklonila onima koji zahtijevaju Kujundžićev odlazak išla u prilog.

Inače, Most je zahtjev za Kujundžićevim opozivom predao prije dvadesetak dana, a premda je rok za raspravu 30 dana od predaje, Sabor je trenutno na ljetnoj stanci.

“Odgovornost Vlade ne ovisi o tome koje je doba godine, ne ovisi o odmorima zastupnika i mislim da se ta sjednica Sabora morala održati neovisno o tome što misli predsjednik Vlade ili predsjednik Sabora ili predsjednica države”, upozorio je Mostovac Nikola Grmoja.

“Nerado razgovaram s ljudima koji ne znaju, tako da ću se i sad suzdržati od odgovora. Smisao je nešto znati napraviti, a ne pričati. Pa tako, kad gledamo što je sve Vlada napravila u ove tri godine, vidimo da je u zdravstvenom sustavu napravljeno više nego zadnjih 15 godina”, poručio je Kujundžić koji inače ne uživa ni premijerove simpatije, ali Plenković nema previše prostora za manevar zbog njegova utjecaja u stranci.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.