Pročitajte članak o STEPINCU koji je još 1943. godine napisao NY TIMES !

Autor: Boris Biško

Unatoč napadima na kardinala koji su započeli naši istočni susjedi, koji su očito u zabludi, istina o Stepincu se ne može sakriti.

Propaganda koju se vodi protiv Alojzija Stepinca sve više nailazi na demantije. Kako je rekao Sv. Augustin istina se na kraju uvijek sama obrani. Tako će biti i u slučaju pokojnog kardinala Stepinca. Članak koji je napisao 1943. godine popularni NY Times, u kojem piše kako je upravo kardinal Stepinac u svojim propovijedima osuđivao progone Židova, skupa sa Vatikanom koji je također upozoravao na zločine i nepravednosti koje se događaju u tom strašnom II. Svjetskom ratu.

Članak u NY Times je kratak ali zorno pokazuje Stepinčevo zauzimanje za nepravedno progonjene, između ostalog piše kako je dužnost klera stati u obranu ljudi i usprotiviti se zločinima koji se događaju.

dnevno.hr
dnevno.hr

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.