Facebook

PROČELNIK ODJELA ZA POLITOLOGIJU: ‘Živio sam u Parizu s migrantima, imam mišljenje o požaru. Povratak ISIL-a u BiH je veliki problem za RH’

Autor: S.V.

Mr. Jure Vujić, pročelnik Odjela za politologiju Matice Hrvatske, dobro poznaje prilike u Francuskoj u kojoj je živio, na Sorboni je završio pravo, a obzirom da je živio u predgrađu prepunom migranata, tvrdi kako nije siguran da je požar u pariškoj katedrali tek posljedica nemara radnika…

U emisiji Bujica upozorio je da su ISIL-ovi povratnici u BiH “opasnost i za Hrvatsku” gdje je izjavio kako se problem legalizacije ilegalnih migracija, islamaska infiltracija i povratak ISIL-ovaca u BiH ne smiju podcjenjivati:

Ne žele se integrirati

“Nad hrvatskim granicama treba vratiti suverenu državnu kontrolu po uzoru na Orbanovu Mađarsku. Migracije nisu samo demografsko ili sigurnosno pitanje, nego su također identitetsko i kulturno, jer znamo po uzoru na stare europske zemlje poput Francuske, što se tamo zapravo događa. U Francuskoj je migrantska, islamistička migracija veliki problem. Živio sam na periferiji Pariza u takvim zgradama i oni se jednostavno ne žele integrirati, nego prisvajaju model getoizacije koju legitimiraju liberalno lijeve vlade. Suverenisti imaju odgovor na to, poput Mađara. Riječ je o ponovnoj uspostavi kontrole nad vlastitim granicama i procesom pravne regulacije, selekcije i nepopustljivost pred potencijalnim infiltriranim ISIL-ovcima… Što se sve može dogoditi ne budemo li provodili jednu odgovornu politiku?”, zabrinut je Vujić.

Sakaćenje simbola kršćanstva ne bi bilo prvi put

On se osvrnuo i na požar koji je uništio Notre Dame, što je šokiralo cijeli svijet:

“Ne bi me začudilo da je požar u Notre Dameu podmetnut! To ne bio prvi put, ako je riječ o islamistima, ali ponavljam ako je… To ne bi bio prvi puta da su islamski teroristi uzeli za metu jedan kršćanski simbol… Možemo se prisjetiti kako je u nizu gradova u Francuskoj i Europi provedeno niz islamističkih, terorističkih akcija, koje su imali za cilj ne samo ubijanje nevinih, nego sakaćenje simbola kršćanstva”.




Osim o problemu migranata, o kojem se u Hrvatskoj uglavnom šuti, bez obzira na događaje u Gorskom Kotaru i Lici te Karlovačkoj i drugim županijama, Jure Vujić govorio je i o drugim važnim europskim temama.




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.