Probuđeni, pijetlovi kukuriču o izbornoj pobjedi

Autor: hina

'Ne znam trebam li biti zadovoljan proračunima te ankete da koalicija dobiva 76 mandata u Saboru, možda bi time trebao biti nezadovoljan. Ali to je samo anketa, a jedina prava anketa, ona realna, je na izborima. Dakle, mi smo bolji i pobijedit ćemo', poručio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Jedina realna anketa su izbori, a mi smo bolji i pobijedit ćemo, izjavio je danas predsjednik SDP-a Zoran Milanović novinarima u SDP-ovoj središnjici, upitan ima li njegova stranka odgovor na, prema zadnjim anketama, rastući rejting HDZ-a.

Milanović je rekao kako ne zna na koje se ankete misli, onu najnoviju “koja pokazuje katastrofalne rezultate za HDZ i njegovu predsjednicu”, ili onu nešto stariju koja pokazuje “nešto manje loše rezultate”.

“Ne znam trebam li biti zadovoljan proračunima te ankete da koalicija dobiva 76 mandata u Saboru, možda bi time trebao biti nezadovoljan. Ali to je samo anketa, a jedina prava anketa, ona realna, je na izborima. Dakle, mi smo bolji i pobijedit ćemo”, poručio je

Novinare je zanimalo i kako gleda na za petak neslužbeo najavljeno potpisivanje ugovora o nastavku projekta Brijuni rivijera između predsjednice vlade i HDZ-a Jadranke Kosor i istarskog župana Ivana Jakovčića, te su ga upitali nastupa li Jakovčić, čelnik IDS-a, kao SDP-ov ili partner vlade.

Milanović je odgovorio kako ne zna odakle novinarima informacija da će se u petak potpisati taj ugovor, naglasivši da je riječ o prvom projektu koji će nova vlada, za koju vjeruje da će je SDP predvoditi, potpisati, odnosno realizirati ga sa županijskim vlastima u Istri.

“Sada se svašta potpisuje, okolo se hoda s olovkom, i to naoko zlatnom olovkom, ali nije to zlatna penkala. To je, pretpostavljam i vjerujem, prvi ozbiljan projekt koji ćemo potpisati i realizirati kada dobijemo povjerenje birača – Jakovčić, Istra i hrvatska Vlada, i to nakon punih osam godina zavlačenja od aktualne vlade i HDZ-a”, rekao je.
‘Hvala Bogu, pa mi smo u koaliciji’

Uvjeren je, kaže, kako je riječ o pogrešnoj informaciji, jer se takvi ugovori, tvrdi, ne potpisuju tri mjeseca prije izbora. “To je naprosto nešto što se tri mjeseca prije izbora ne radi i to je prvi projekt koji ćemo konačno realizirati kada dobijemo povjerenje ljudi u Hrvatskoj, u Istri, koja je zaslužila, kao i svaka regija u Hrvatskoj, više pažnje po tom pitanju. To će biti moje obećanje s pokrićem Istri i tom dijelu Hrvatske, a vlada neka ide okolo i nek potpisuje i obećaje što god hoće. Tri mjeseca prije izbora u to pak više nitko ne vjeruje”, kazao je Milanović.

Upitan znači li to da od Jakovčića očekuje da prije izbora ne potpisuje taj ugovor, odgovorio je: “Hvala Bogu, pa mi smo u koaliciji, barem puna dva tjedna, ali vjerujem da je to pitanje suvišno”.
Na pitanje podupire li akciju aktivista SDP-ovog Foruma mladih na Rabu, koji su premijerki Kosor simbolično poklonili bedž s fotografijom nje i njezina prethodnika Ive Sanadera, Milanović je odgovorio kako u SDP-u sve organizacije djeluju autonomno, a da je stranačkoj mladeži “naročito dopušteno da bude malo slobodnija u svojoj kreaciji”.

Toga je dana i sam bio na Rabu, gdje su građani, rekao je, očekivali da će premijerka, kada je već došla na otok, ostati i na Rapskoj fjeri kao vjerojatno jednoj od najprofesionalnije organiziranih replika srednjovjekovnih fešti na hrvatskom Jadranu i kao takvoj vrlo značajnom i sofisticiranom, a opet popularnom obliku ponude.

“Ona za to nije imala vremena, vjerojatno je išla rezati nekakve vrpce ili nešto potpisivati. Forum mladih je napravio nešto što ja nisam vidio, čini mi se da su izveli nekakav performans, ali sam siguran da su bili pristojni. To je politika, to će se sutra i meni dogoditi, ali ne s takvim bedžom”, poručio je Milanović.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.