Photo: Patrik Macek/PIXSELL

PROBOJ KORONE NA MARKOV TRG: Plenkovićeva ekipa ‘desetkovana’, idu po treću dozu!

Autor: Daniel Radman

Popodne je iz službe za odnose s javnošću Vlade priopćeno kako se i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić zarazio koronavirusom. On je već četvrti ministar koji je u pozitivan u četvrtom valu pa se može reći da je virus desetkovao Plenkovićevu ekipu.

No, kako javljaju iz Vlade, svi ministri su imali ili imaju blage simptome što pripisuju činjenici da su cijepljeni s dvije doze. A kako je prošao rok od šest mjeseci, kada učinak cjepiva opada, ne iznenađuje i što je sada došlo do “proboja” korone u Vladu.

Zato u Vladi sada poručuju da će se ministri i državni tajnici koji to mogu cijepiti i booster dozom, a neki od njih to su već napravili. Jutarnji list navodi da su booster dozom već cijepljeni Davor Božinović, Radovan Fuchs, Mario Banožić, Nina Obuljen Koržinek, Gordan Grlić Radman, Darko Horvat, a ovog tjedna treću dozu primit će i Tomo Medved i Marija Vučković.

(Skoro) svi na booster dozu!

“S obzirom na to da su se članovi Vlade cijepili protiv COVID-19 još u siječnju, odnosno u veljači ove godine, u idućem razdoblju pristupit će i docjepljivanju tzv. booster dozom, koja se, slijedom preporuka HZJZ, primjenjuje šest mjeseci nakon druge doze kako bi se produljilo trajanje zaštite.

Više članova Vlade je to već i učinilo. I potpredsjednik Vlade Boris Milošević te ministar Josip Aladrović, koji su se zarazili, a bili su ranije cijepljeni, prebrodili su zarazu s vrlo blagim simptomima”, pojasnio je jučer planove glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.