PRLJAVA IGRA MILANA BANDIĆA: Zbog glasova mijenja statut i u skupštinu ‘gura’ tri pripadnika srpske nacionalne manjine

Autor: Dnevno.hr

Aktualni gradonačelnik odavno je poznat po svojim izbornim metodama i činjenici da je miljenik nacionalnih manjina, a posebno srpske. Darovati im mjesta u Skupštini grada Zagreba i zauzvrat dobiti lojalnost, najmanje je što može učiniti.

Milan Bandić u kombinaciji s HDZ-om izmjenom i dopunom Statuta grada Zagreba namjerava u gradsku Skupštinu bez izbornog praga, a po istom principu kao i u Hrvatskom Saboru, ugurati manjinske predstavnike i to 3 pripadnika srpske manjine, 2 pripadnika bošnjačke manjine i 1 pripadnik albanske manjine.

[slideshow_deploy id=’1009166′]

Iako u gradu Zagrebu po zadnjem popisu prebiva tek 2,22% pripadnika srpske manjine, 1,03% bošnjačke manjine i 0,54% albanske manjine, iako Ustavni Zakon o manjinama predviđa sudjelovanje u vlasti tek ako neka manjina ima preko 5% zastupljenosti, gradonačelnik Milan Bandić, a sve u svrhu osiguravanja glasova, spreman je prekršiti sve zakone i propise.

Ako se prijedlog dopune statuta grada Zagreba izglasa, potpisnik će biti novoizabrani kandidat HDZ-a Andrija Mikulić. Aktualni gradonačelnik odavno je poznat po svojim izbornim metodama i činjenici da je miljenik nacionalnih manjina, a posebno srpske. Darovati im mjesta u Skupštini grada Zagreba i zauzvrat dobiti lojalnost, najmanje je što može učiniti.

bandić

bandić 2

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.