Duško Jaramaz/Pixsell (ilustracija

PRIVELI GA, A ON SE SKINUO GOL Stručnjak ga proglasio ubrojivim, no uslijedio je nered

Autor: Matea Vidić

Zbog sumnje u počinjenje obiteljskog nasilja i nakon prijave roditelja koji tvrde da im je 45-godišnji Sinjanin prijetio smrću, osumnjičenik je dovede na splitski sud, prvo na ispitivanje, a potom i pred suca istrage.

No, kako javlja Slobodna Dalmacija, on je vrijeme u ćeliji proveo vičući, a u nekom je trenutku sa sebe skinuo svu odjeću. Takav je, ali pokriven dekom, odveden na ispitivanje gdje je pozvan psihijatar kako bi procijenio njegovo stanje. Stručnjak je potvrdio kako je potpuno ubrojiv i sposoban pratiti raspravu.

Na spomen istražnog zatvora pak, osumnjičenih nogom udara u stol kojeg odguruje do zamjenice Općinskog državnog odvjetništva te tako ruši njeno osobno računalo. Ispitivanje se prekida, a osumnjičenik ustaje sa svog mjesta, no policijska pratnja ga brzo opet stavlja pod kontrolu.

Na ruke su mu stavljene lisice i odveden je pred suca istrage. On mu potvrđuje istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog mogućnosti ponavljanja djela, no osumnjičenik tada ne radi probleme. Upozoren je naime na samom početku izlaska pred suca da se njegovo prethodno ponašanje tu neće trpjeti.

O samom slučaju očitovala se i splitska policija koja je i pojasnila dovođenje osumnjičenika pred sud nagog.

“Za vrijeme boravka u policijskoj pritvorskoj jedinici 45-godišnjak se skinuo gol te se odbijao obući, a o svemu je izviješten nadležni državni odvjetnik s kojim je dogovoreno ga da se bez obzira na situaciju dovede na ispitivanje u zakonskom roku.

Postupajući po usmenom nalogu nadležnog državnog odvjetnika, policijski službenici su s dekom donekle prekrili 45-godišnjaka te je uz preventivnu uporabu sredstava za vezivanje priveden na ispitivanje kod nadležnog državnog odvjetništva. (…) Za napomenuti je da 45-godišnjak tijekom policijskog postupanja nije zadobio ozljede”, izvijestili su.




Autor:Matea Vidić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.