Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Pripremite se na grmljavinsko nevrijeme! Izdano žuto upozorenje Meteoalarma

Autor: Dnevno

U većem dijelu zemlja četvrtak će biti većinom sunčan. U sjevernim kopnenim predjelima, posebice u Podravini, Baranji i Slavoniji, bit će više oblaka, a ponegdje je moguća i kiša s grmljavinom. Diljem Lijepe naše u petak će viti sunčanije i toplije, a već nestabilnije vrijeme očekuje se tijekom vikenda. Posebice će svježije biti u nedjelju. U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno. Mjestimice će ponegdje biti kiše, moguće i grmljavine, posebice na krajnjem istoku. Slab i umjeren vjetar, a ponegdje na udare jak sjeverozapadni vjetar, a temperatura će zraka od jutarnjih 17 °C do 19 °C danju porasti do vrijednosti između 22 i 26 °C.

Malo toplije u središnjoj Hrvatskoj- najviša temperatura od 26 do 30 °C. Oblaka će biti manje nego na istoku, iako ponegdje, osobito u Međimurju i Podravini, nije isključen i poneki pljusak ili malo kiše. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i sjeverni, uz Muru i Dravu mjestimice na udare i jak.

U drugome dijelu dana u gorju će biti umjerenog sjeveroistočnjaka, a prema kraju dana na obali sjevernog Jadrana ponegdje bure. Na moru tijekom dana sjeverozapadni i zapadni vjetar. Prevladavat će uz to sunčano, u kotlinama gorske Hrvatske ujutro s mogućom maglom, a poslijepodne samo rijetko može biti umjerenog razvoja oblaka uz malu vjerojatnost za pokoji pljusak.

Sunčano i na srednjem Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će sjeverac i sjeverozapadnjak, a uz obalu mjestimice i zapadnjak, koji prolazno može biti jak. More malo i umjereno valovito. Najviša temperatura zraka između 29 i 33 °C.

Vedro i vruće će biti i na krajnjem jugu Hrvatske, također uz sjeverozapadni i zapadni vjetar, koji na udare može ponegdje biti jak, pa će more biti umjereno valovito, na otvorenome moguće i valovito.

Nestabilnije za vikend

U kopnenom području u petak sunčano vrijeme ali s temperaturom oko 30 °C. U subotu uz jugozapadni i južni vjetar još malo toplije, ali u zapadnim predjelima prema kraju dana povećana vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu. Oblačnije potom u noći na nedjelju te u manje toplu nedjelju kada će biti kiše i grmljavine. U ponedjeljak i utorak vjerojatno će još biti dosta oblaka uz sjeverac, a povremeno i kišu, piše HRT.




I na Jadranu do subote pretežno sunčano te vruće, uz zapadni i jugozapadni vjetar, potom jugo. Na sjevernom Jadranu potkraj subote već može biti neverina na koje u nedjelju, kada će zapuhati sjeverozapadnjak, treba računati i u Dalmaciji. A početkom tjedna zapuhat će na barem dan-dva bura pa bi se more moglo malo ohladiti.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.