Marko Lukunic/PIXSELL

PRIPREMITE SE: Moguć je novi toplinski val

Autor: A.P.

Navode kako se može očekivati šesti po redu vala ekstremnih vrućina. 

Crometeo javlja kako je moguć novi val ekstremnih vrućina. Navode kako se može očekivati šesti po redu vala ekstremnih vrućina.

“Na grafu je ensemble za područje Dalmacije modela ECMWF za temperaturu zraka na plohi 850hPa (cca 1450 mnv). Vidimo da je moguće dosezanje 25°C na spomenutoj plohi, što je vrlo slično toplinskom valu s početka kolovoza. Pečat je ovo na najtoplije ljeto u Hrvata u povijesti službenih meteoroloških mjerenja.” objavili su na svom Facebook profilu uz sliku grafa.



U Hrvatskoj će u ponedjeljak biti pretežno sunčano, na Jadranu i vjetrovito. Ponegdje ujutro kotlinama kratkotrajna magla, a poslijepodne uz prolazno više oblaka u Slavoniji moguć poneki pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu od 18 do 23, a najviša dnevna uglavnom između 21 i 25, na Jadranu 27 i 31 °C’, objavio je Državni hidrometeorološki zavod.

Tijekom idućeg vikenda, kako pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a, temperature na kopnu ponovno mogle prijeći 35 stupnjeva, u gorju i preko 30. Najtoplija će ponovno biti unutrašnjost Dalmacije.

 




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.