Gabrijela Žalac/arhiva

Primijetili? Još je jedan detalj u imovinskoj kartici Gabrijele Žalac izrazito neobičan

Autor:

Ministrica Gabrijela Žalac, evidentno se ponovno uplela u priču koju je sve složenije objasniti, naime, nakon što je uhvaćena u lažima o Mercedesu koji ja parkiran u dvorištu njene obiteljske kuće, a odgovore javnosti nije ponudio niti njezin suprug koji je prema tvrdnjama susjeda vozio skupocjeni auto, HDZ-ova ministrica pred novinarima koji su je dočekali pred zgradom Vlade u najmanju se ruku zbunjujuće ponijela.

“Iznijeli ste toliko laži u protekla tri tjedna, iznijeli ste toliko laži. O čemu govorite vi? Zbilja ne razumijem čemu ovo sve, oprostite, molim vas”, nervozno je govorila Žalac odbijajući odgovoriti na pitanja o spornom vozilu, o kojem je nekoliko sati ranije tvrdila da je riječ o vlasništvu njenih roditelja, a onda potom nije bila sigurna jesu li ga kupili i unajmili, nedugo potom ipak je kazala da su ga uzeli u najam, ali da je auto mogao biti i od njezinih susjeda.

“Napad je na mene od strane jednog medija. Zašto bih sada uvlačila roditelje u to, mogao je biti od mojih susjeda auto. Slušajte me dobro, nije u mom vlasništvu niti u vlasništvu obitelji Žalac. Dobit ćete sve ugovore i primanja mojih roditelja, uzeli su ga u najam. Jedini moj grijeh je dosad što mi je istekla vozačka dozvola, platila sam kaznu kao svi drugi”, rekla je nervozna Žalac novinarima ispred vlade komentirajući vozilo koje nije navedeno u njenoj imovinskoj kartici.

Kada pak govorimo o imovini ministrice regionalnog razvoja, valja reći kako je ona svoju imovinsku karticu među zadnjima objavila nedugo nakon imenovanja u Vladu. U toj kartici pak stoji da joj neto plaća iznosi 18.145,62 kuna. Žalac na popisu imovine navodi naslijeđeni stan u Zagrebu nešto veći od 85 kvadrata, vrijedan oko 1,275 milijuna kuna, suprug je vlasnik oko 800 tisuća kuna vrijedne kuće s okućnicom od oko 550 metara u Vinkovcima.

Ista je pak kupljena dijelom od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, ali i kreditom. Na istovjetan način u rodnim Vinkovcima posjeduje i gospodarski objekt od 1137 kvadrata čija je vrijednost 750 tisuća luna. Ministrica u suvlasništvu ima 50 posto voćnjaka nedaleko od Đakova, riječ je o posjedu od oko 70 tisuća kuna, čija je kvadratura 1619 metara kvadratnih.

Zanimljivo, njezin je suprug vlasnik Mercedesa C180 iz 1995. vrijednog oko 24.000 kuna i kupljenog primitkom ostvarenim od nesamostalnog rada. Zahvaljujući kupnji od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada i kreditom, njezin je suprug i stopostotni vlasnik automehaničarskog trgovačkog obrta Autoservisa Žaki, u kojemu je od 2007. zaposlen i u kojem na godišnjoj razini prima plaću od 36.784,52 kune, odnosno mjesečno oko 3005 kuna.

Žalac štednju ne navodi u imovinskoj kartici, ali zato ondje stoje dva kredita, jedan od 90 tisuća eura ugovoren 2012.godine u Splitskoj banci na rok od 20 godina po kamatnoj stopi od 4,76 posto te uz mjesečni anuitet od 581,64 eura. U istoj banci  ima i kredit od 30 tisuća eura ugovoren 2016.godina na deset godina po kamatnoj stopi od 5,49 posto, a iznos anuiteta jest 326,62 eura, drugim riječima Žalac mjesečno samo na rate kredita izdvaja oko 6840 kuna.

Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.