Pixabay

PRIJETNJE PLENKOVIĆU: ‘Kupit ću i ja avion i pronaći premijera pa ga ubiti…’

Autor: dnevno.hr

“Nazvao je i ljutitim, bijesnim, revoltiranim, ali samouvjerenin i staloženim tonom rekao kako Vlada ima novaca za kupnju aviona, a nema za bolesnu djecu te kako će i on kupiti avion i pronaći premijera te ga ubiti” rekla je Plenkovićeva tajnica Djurdjica Pavličević u nastavku sudjenja Ivanu Jeliću (22) na Općinskom sudu u Rijeci, kojem se sudi za prijetnje  Andreju Plenkviću.

“Pokušala sam ga smiriti rekavši mu da ovo nije način te ga upitala da li je svjestan što govori, na što je on odgovorio da je svjestan svega i da on sebe može mirno pogledati u ogledalo te ponovio kako će nas sve zgromiti. Tada sam rekla kako ću razgovor prijaviti i prekinula vezu. O svemu sam obavijestila premijera koji mi je potom rekao da o svemu obavijstim sigurnosnu službu što sam i učinila. Kasnijom provjerom broja s kojeg je poziv upućen shvatili smo da je isti jednom već zvao s istog broja u veljači prošle godine, kada je bio aktualan slučaj Agrokor. Tada se predstavio kao Ivica Todorić i govorio kako je Vlada lopovska, kako su svi lopovi te prekinuo “posvjedočila je.

Nije bila prestrašena. “Osobno nisam osjećala strah, to je bio telefonski razgovor, pa nije mi nitko stajao s pištoljem nad glavom, više je to bio strah za mog šefa.”

Kako piše 24 sata, mladi Lošinjanin tereti se da je kazneno djelo prijetnje počinio u travnju prošle godine, nakon što je, ponukan shvaćanjem da hrvatska država ima novca za ratne avione, a nema za bolesnu djecu nazvao javno dostupan broj telefona Vlade. Jelić je staloženim glasom tražio da ga spoje s predsjednikom hrvatske Vlade Andrejom Plenkovićem, pa je poziv proslijeđen na telefon ureda Vlade.

“Vlada ima novce za skupe avione, a nema za teško bolesnu djecu!” konstatirao je tada Lošinjanin te zatim izjavio da će kupiti avion i razvaliti, srušiti Vladu.

Čitav je slučaj prijavljen, a pokrenuto je i kriminalističko istraživanje prilikom kojeg su uhitili Lošinjanina, a nakon okončane policijske istrage Jelić je uz kaznenu prijavu priveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo te pušten da se brani sa slobode.

Tom prilikom izrazio je žaljenje zbog svog nastupa, ali smatra da nije izrekao prijeteće riječi, već samo isticao činjenicu da novca za borbene avione ima, ali ne i za bolesnu djecu. U svojoj obrani mladi Lošinjanin istakao je  da inače nije nasilan čovjek, da je inače čak i simpatizer HDZ-a i premijera Plenkovića. No, naglasio je da ga je pogodila situacija da nema novca za bolesnu djecu, a istodobno ima za skupe ratne zrakoplove, piše 24 sata.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.