fbpx
Facebook Screenshot

Prijetili mu otkazom pa zaključao školu! Domar u OŠ kod Šibenika napravio incident

Autor: Dnevno.hr

U osnovnoj školi u Brodarici kod Šibenika, jutros se sam u školi zaključao domar te nikoga nije htio pustiti. Na ulaznim vratima zalijepio je razne poruke u kojima želi objasniti zašto je to učinio, piše 24 sata.

Na plakatima su poruke poput: “Kako ćeš druge moje kolege maltretirati? Jel još smišljaš ili ti se pamet istrošila na meni?”, “Tko si ti da me tjeraš iz škole* Opančarsko ortodoksna, “Za svaki moj dan proveden u Domovinskom ratu, dobit ćeš jedan plakat.”, “Danas branim zemlju svoju Hrvatsku i sve njene institucije”, “Danas sam ja crveni fićo”.

Prema priči ravnatelja Emila Božikova, prozvana žena je prijetila domaru škole otkazom zato što je domar bio na strani dosadašnjeg ravnatelja koji brodaričku školu vodi od 2005. godine.


Jutrošnji incident s domarom očito je bio kulminacija događaja koji su prethodili izboru novog ravnatelja, odnosno ravnateljice OŠ Brodarica. On se jutros prije 8 sati zaključao u školu i nikog nije puštao unutra te ga je na kraju odvela policija. Ravnatelj Božikov za ŠibenikIN je danas kazao kako nije u redu što se domar zaključao, ali kako podržava njegov performans jer je njime upozorio na aktualne događaje.

Novoizabrana ravnateljica Maja Morić, inače učiteljica u OŠ Juraj Dalmatinac, poručila je putem SMS-a: “Navedenu situaciju Vam ne mogu komentirati jer nemam saznanja niti službene potvrde o radnom mjestu u ustanovi koju navodite.’

Iz Ministarstva obrazovanja su rekli kako “odmah po saznanju za navedeni događaj, ministrica Divjak je naložila da se zatraži očitovanje škole te je odmah pokrenut inspekcijski nadzor vezan uz izbor ravnatelja kako bi se utvrdile sve činjenice.”

Prema priči ravnatelja Božikova, ona je prijetila domaru škole radnim mjestom, sve zato što je domar bio na strani dosadašnjeg ravnatelja koji brodaričku školu vodi od 2005. godine, dok je, kako neslužbeno doznajemo, Mesarek lobirala za novoizabranu ravnateljicu Maju Morić. No, Mesarek je i to opovrgnula, piše ŠibenikIN. 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.