screenshot

Prije 17 godina poginula je Ena Begović: ‘Uvijek se bojala vožnje u automobilu…’

Autor: dnevno.hr

Danas, na blagdan Velike Gospe, navršava se 17 godina od tragične pogibije slavne hrvatske glumice Ene Begović

Jedna od najboljih i najljepših hrvatskih kazališnih i filmskih  glumica Ena Begović (Split, 8. srpnja 1960.- Brač, 15. kolovoza 2000.) umrla je na današnji dan. Poginula je prigodom prevrtanja osobnog vozila, i to od teških ozljeda glave.

U tom trenutku iza nje je bila iznimno uspješna glumačka karijera, od punih 20 godina! Mnogi se i danas sjećaju filmova u kojima je ostvarila zapažene uloge. Prvu veću šansu na filmskom platnu dobila je od Lordana Zafranovića u filmu „Okupacija u 26 slika“. Nakon toga slijedili su brojni filmovi, TV serije, ali i kazališne predstave. Bila je prvakinja Hrvatskog narodnog  kazališta (HNK) u Zagrebu. Tijekom 16 godina, koliko je bila na ovoj sceni,  ostvarila je oko 20 zapaženih uloga.

Redatelj Jakov Sedlar posvetio joj je i dokumentarni film „Ena“, a o njezinu životu i radu objavljena je i luksuzna monografija. Dobila je i nekoliko istaknutih nagrada i priznanja, među kojima  i Zlatnu arenu pulskog festivala.

Kako otkrivaju prijatelji pokojne glumice, Ena se oduvijek bojala vožnje u automobilu i u avionu, kao da je nekako predosjećala svoj nesretan kraj te je zbog toga potražila i stručnu pomoć, piše Večernji list.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.