fbpx
Pixabay

PRIJAVA ZA POSAO POŠLA PO ZLU: Bolje i bez posla nego u državnoj službi?

Autor: Dnevno.hr

Općinski sud u Čakovcu raspisao je natječaj za radno mjesto administrativni referent – sudski zapisničar, uz plaću od oko 3800 kuna za osobu s 10 godina staža, radi zamjene službenice za vrijeme korištenja rodiljnog i roditeljskog dopusta.

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske navodi kako su se na oglas za posao javile samo dvije osobe, međutim, na testiranje i provjeru znanja nije došao nitko.

Slična situacija dogodila se prije nekoliko mjeseci na istome sudu, za radno mjesto informatičara, za sličnu plaću, ali na neodređeno vrijeme. Na natječaj se prijavilo više osoba, dok su se na testiranju pojavile dvije osobe, nakon čega je odabrani kandidat odustao saznavši kolika bi mu bila plaća.


Državne firme bile su simbol sigurnosti te bi svatko ovakvu priliku prigrlio objeručke. Međutim, nositi teret ‘uhljeba’ koji se uvalio u državnu firmu, a zapravo preživljavati na plaći nešto većoj od minimalca, očekivano nije nikome želja.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.