Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

PRIGODNO ZA PRAZNIK RADA: Ovo su bonusi i plaće plaće Podravkinih menadžera! Drugim zapsolenicima te firme krenu suze kada to vide

Autor: Dnevno.hr

Članovi uprave Podravke dobili su masne bonuse za dobre poslovne rezultate u protekloj godini.

Predsjednica uprave Podravke Martina Dalić dobila je 972.000 kuna bonusa bruto, a članovima uprave isplaćeni su isto pozamašni bonusi. Tako je  Davor Doko dobio 641.700 kuna, Marko Đerek i Ljiljana Šapina po 606.000 kuna, a čelnik Belupa Hrvoje Kolarić 677.500 kuna, piše Danica.hr.

I to je već tradicija, jer su bonusi isplaćeni i prošle godine i to za poslovanje u 2020. godine. No, tada Martina Dalić ga nije dobila jer je u kompaniju došla tek prošle godine u veljači. Bivši čelnik Podravke Marin Pucar, koji je preminuo u siječnju lani, dobio je 1,13 milijuna kuna bonusa.

Podsjećamo predsjednica uprave Podravke Martina Dalić prošle godine je u prosjeku zarađivala 84.500 kuna bruto mjesečno. No to je sitan novac naspram drugi članova uprave koji su zbog bonusa  imali osjetno veća primanja. Tako je Davor Doko dobivao 154.000 kuna mjesečno, Marko Đerek i Ljiljana Šapina po 142.000 kuna, a Hrvoje Kolarić 117.000 kuna.

Podsjećamo, nedavno je jedna zaposlenica poslala svoj odrezak od plaće iz kojeg je vidljivo da zarađuje oko 4600 kuna neto mjesečno. Radnik koji u kompaniji radi 25 godina pokazao je kako zarađuje manje od 3900 kuna, što je malo više od zajamčenog minimalca. “Imam 39 godina staža i odradio sam čak 56 sati u trećoj smjeni, od čega i smjenu koja je padala sa subote na nedjelju. A plaća mi je oko 4400 kuna. Pa je li to pošteno”, komentirao je treći zaposlenik koji radi u tri smjene i vikendom te prima plaću u iznosu 4393,24 kune.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.