Prevareni javni ovršitelji pripremaju tužbu protiv države

Autor: D.G.

Jedini razlog zbog čega je došlo do odgode je medijski pritisak i ulizivanje biračima! Ovlasti javnog ovršitelja jednake su onima koje su imali sudski ovršitelji, čak su i nešto manje, rekao je jedan od nesuđenih ovršitelja.

Sedamdesetak javnih ovršitelja koji su trebali početi s radom od 1. siječnja pokušat će dogovoriti zajednički stav prema odluci Sabora da odgodi primjenu Ovršnog zakona do 1. srpnja iduće godine. Mnogi od njih našli su se u nezavidnom položaju jer su dali otkaze i zakupili poslovne prostore u uvjerenju da ih čeka novi posao, piše T-portal.

Vedran Vidmar, javni ovršitelj u Velikoj Gorici, kaže da među njima traju konzultacije nakon čega bi trebao uslijediti sastanak na kojem će pokušati dogovoriti jedinstven stav. Potom se nadaju susretu s novim ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem.

Iako imaju pravo sudskim putem tražiti naknadu štete od države, Vidmar kaže da je prerano o tome govoriti i da se on nada da će se naći rješenje koje će zadovoljiti obje strane.

Srećom, on nije napustio dosadašnji posao savjetnika na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu te je u puno boljoj situaciji od nekih svojih kolega su sada ostali ni na nebu ni na zemlji. Među njima ima i odvjetnika koji su se morali ispisati iz Odvjetničke komore kako bi mogli raditi kao javni ovršitelji. Ponovni upis košta paprenih pet tisuća eura.

– Jedini razlog zbog čega je došlo do odgode je medijski pritisak i ulizivanje biračima! Ovlasti javnog ovršitelja jednake su onima koje su imali sudski ovršitelji, čak su i nešto manje. Prilikom ovrhe sudski ovršitelji su mogli odmah ući u kuću i stan, a mi trebamo tražiti dozvolu od suda. Isto tako, nije istina, što mediji često ističu, da dužnike možemo doslovce skinuti do gole kože, jer odjeća prema zakonu ne može biti predmet ovrhe. Iz ovrhe je izuzeto sve ono što nekome treba za život, kao na primjer poljoprivrednicima traktori i strojevi. Ali o tome se ne piše!’ ogorčeno za T-portal kaže jedan od nesuđenih ovršitelja koji je želio ostati anoniman.

Prevareni javni ovršitelji pripremaju tužbu protiv države

Na prezadužene građane država pušta dobro plaćene kamatare




Nezakonite ovrhe provodi zločinačka organizacija koju štiti država!

Dužnici doskočili ovrhama Fine, sami ‘skidaju’ novac sa svojih računa

Svakom sedmom kućanstvu blokiran račun zbog neplaćenih komunalnih usluga




Molim vas, pošaljite ovo pismo Milinoviću i Kosor; da vide kaj je život

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.