Patrik Macek/PIXSELL

Premijeru Plenkoviću, znate li zašto je ministar Goran Marić Croatia osiguranju isplatio 32,3 milijuna kuna!?

Autor: I.Kovačić

Mnogi HDZ-ovci se pitaju je li premijer Plenković uopće do kraja svjestan što mu radi njegov najmoćniji ministar i zbog čega je pola svog budžeta dao CO-u. Čak i oni koji su do sada bespogovorno podržavali Gorana Marića sada kažu da su se u njega grdno razočarali, da radi sve, suprotno onome što je zagovarao kao saborski zastupnik, te da sve ove afere koje su se otvarale prethodnih dana i tjedana je samo vrh ledenog brijega, što će se sve još otvriti. Mnogi idu toliko daleko, pogotovo u komentarima na društvenim mrežama pa optužuju Marića kako je ovom transakcijom pola prošlogodišnjeg budžeta svog resora izravno strpao u džep Adris Grupi i tajkunu Anti Vlahoviću

Ministar državne imovine Goran Marić, nakon afere s bratom i šogorom čini se upada u još jednu veliku aferu tešku preko 30 milijuna kuna. Naime, kako piše Poslovni dnevnik, prvi konkretan financijski posao koji je u svom mandatu obavio ministar državne imovine Goran Marić jeste zatvaranje slučaja starog duga nekoliko državnih institucija prema Croatia osiguranju. Kako se saznaje iz financijskog izvješća Ministarstva državne imovine za prošlu godinu, a u koje je uključen i njegov prethodnik Središnji državni ured za upravljanje državnom imovinom (SDUUDI), Marić je hrvatskom osiguravatelju isplatio ukupno 32,3 milijuna kuna.

Transakcija je provedena na sam kraj godine, 29. prosinca 2016., a sam značaj isplate ilustrira i podatak da je ukupan proračun kojim je raspolagao taj resor u prošloj godini iznosio 65 milijuna kuna. Dakle, ministar Goran Marić, za kojeg mnogi u Vladi tvrde da je moćniji od samoga premijera Andreja Plenkovića, isplatio je pola svog budžeta CO-u. Zbog čega, pitaju se mnogi u HDZ-u, tim prije što ta stavka, inače, nije bila predviđena u proračunu SDUUDI-ja, iz kojega je i nastalo ministarstvo. Iz te činjenice nameće se još jedno pitanje zašto je CO odjednom uvršten u prioritete ministra državne imovine Gorana Marića, poznatog inače kao velikog protivnika privatizacije CO-a i zagovornika osnivanja istražnog povjerenstva za utvrđivanje legalnosti prodaje državnih dionica Adrisu, provedene prije tri godine.

Ovom transakcijom, koja je, provedena 29. prosinca prošle godine u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, otvaraju se brojne sumnje, pa stoga i ne čudi da mnogi HDZ-ovci se pitaju je li premijer Plenković uopće do kraja svjestan što mu radi njegov najmoćniji ministar i zbog čega je pola svog budžeta dao CO-u. Čak i oni koji su do sada bespogovorno podržavali Gorana Marića sada kažu da su se u njega grdno razočarali, da radi sve, suprotno onome što je zagovarao kao saborski zastupnik, te da sve ove afere koje su se otvarale prethodnih dana i tjedana je samo vrh ledenog brijega, što će se sve još otvriti. Mnogi idu toliko daleko, pogotovo u komentarima na društvenim mrežama, pa optužuju Marića kako je ovom transakcijom, skoro pola prošlogodišnjeg budžeta svog resora izravno strpao u džep Adris Grupi i tajkunu Anti Vlahoviću.

Autor:I.Kovačić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.