Premijerkin tjelohranitelj grubo oborio novinarku na pod

Autor: hina

Borovec: Policijsko postupanje nije bilo usmjereno prema novinarki već prema osobi koja je ušla u štićeni prostor.

U povodu reagiranja HND-a na jučerašnju intervenciju zaštitara iz premijerkinog osiguranja, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova priopćio je da policijsko postupanje nije bilo usmjereno prema novinarki, nego prema osobi koja je pokušala ući u štićeni prostor.

– U povodu osude koju je na policijsko postupanje izrazilo Hrvatsko novinarsko društvo ističemo kako, uvažavajući mišljenje novinarske struke, ova intervencija nije bila usmjerena prema gđi. Vukčević kao novinarki već kao osobi koja je pokušala ući u štićeni prostor.


Svakako bi bilo bolje da se ovaj događaj nije dogodio. Međutim, kada je do njega već došlo valja ga objektivno sagledati. Ponovno ističemo kako do sada nije utvrđena niti jedna okolnost koja bi ukazivala na propuste djelatnika Uprave za posebne poslove sigurnosti -, priopćio je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

HND je danas ocijenio ‘da se nikako ne može opravdati i da ne može biti uobičajena takva zaštitarska intervencija zbog koje se novinarka – koja je inače zaštitarski pregledana na ulazu – našla na podu’.

– Dapače, izuzetno smo zabrinuti tumačenjem po kojem bi, eto, takve intervencije prema novinarima mogle biti normalne -, kaže se u priopćenju kojim se HND osvrće na jutrošnje očitovanje policije da dosad nisu utvrđene povrede pravila postupanja policijskog djelatnika.

Novi list je objavio da je jučer tijekom posjeta premijerke Jadranke Kosor splitskom Brodogradilištu jedan od premijerkinih tjelohranitelja oborio na tlo novinarku Novog lista Sanju Vukčević koja je željela fotografirati rukovanje Jadranke Kosor s ljudima u brodogradilištu.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.