Premijerkin ekonomski savjetnik švercao satove i stoljnjake?

Autor: dnevno.hr

Ukupna vrijednost robe koju je preko granice pokušao ilegalno prenijeti premijerkin savjetnik Željko Perić iznosi 11.334 švicarskih franaka.

Željko Perić, savjetnik Jadranke Kosor za ekonomska pitanja, u studenom 2006. uhvaćen je pri pokušaju šverca skupocjenog sata preko granice, otkriva portal Necenzurirano.com.

Radi se o Željku Periću, poduzetniku kojeg je premijerka Jadranka Kosor odlukom od 12. veljače 2010. godine imenovala za savjetnika u svom timu za ekonomska i gospodarska pitanja, čiji su članovi već ranije bili Željko Lovrinčević, Sandra Švaljek i Borislav Škegro.


Stručnjak bogatog iskustva

– Željko Perić ima bogato iskustvo iz korporativnog poduzetništva, a trenutačno vodi vlastitu savjetničku tvrtku – priopćili su iz Vlade Republike Hrvatske, 12. veljače 2010. godine, povodom Perićevog imenovanja u jedan od najvažnijih premijerkinih savjetničkih timova.

O tomu da se uistinu radi o „uglednom hrvatskom poduzetniku“, kako su Perića opisali u Vladinom priopćenju, najbolje govori dokument Ministarstva financija, Carinske uprave, Carinarnice Zagreb, Carinske ispostave Zračna luka, od 24. studenog 2006. godine, točnije „Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka“, kojeg su ovlašteni carinski službenici pokrenuli protiv današnjeg premijerkinog savjetnika.

Oduzeli mu robu

Prema ovom dokumentu, ukupna vrijednost robe, koju je preko granice pokušao ilegalno prenijeti premijerkin savjetnik Željko Perić, iznosi 11.334 švicarskih franaka, od čega na vrijednost sata otpada 8.550 franaka.

Prekršitelju je izdana potvrda o privremenom oduzimanju robe, stoji u zapisniku kojeg su potpisali carinski službenik koji je otkrio prekršaj Darko Orešić.

Međutim, dokument Carinske službe Švicarske od 24. studenog 2006. godine, dokazuje kako je Željka Perića u švercu spomenutih stvari preko granice ulovila, zapravo, švicarska carina, koja je nakon što je Perić prešao granicu u Zračnoj luci u Zurichu, hitnim dopisom upozorila carinsku službu u Zračnoj luci Zagreb, kako smatraju da Perić namjerava prošvercati navedenu robu preko granice.
Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.