Foto: Emica Elvedji / CROPIX

PREMIJER ZAPALIO SVIJEĆE ZA GRAD HEROJ: ‘Večeras izražavamo pijetet i poštovanje Vukovaru’

Autor: Dnevno

Uoči 28. obljetnice vukovarske tragedije u Domovinskom ratu, predsjednik Vlade Andrej Plenković zapalio je u subotu navečer svijeću u zagrebačkoj Ulici grada Vukovara, gdje brojni Zagrepčani odaju počast poginulim braniteljima i žrtvi grada heroja

“Večeras u Zagrebu izražavamo pijetet i poštovanje gradu heroju Vukovaru. Sa zahvalnošću se prisjećamo predvodničke uloge dr. Franje Tuđmana, hrvatskih branitelja i svih koji su utkali svoje živote za slobodnu i demokratsku Hrvatsku”, napisao je premijer na Twitteru.

 

 




Klub veterana 148. brigade HV-a organizirao je akciju istovremenog paljenja tisuće lampaša duž pet kilometra duge Ulice grada Vukovara. Zagrepčani su se okupili kod spomenika dr. Franje Tuđmana kako bi odali počast najvećim stradanjima u Domovinskom ratu. U ulici koja nosi ime po gradu heroju stiglo je i vukovarsko svjetlo mira, a prigodan program bit će održan pred Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog.

I u drugim hrvatskim gradovima i mjestima građani pale svijeće i u tišini i molitvi odaju počast stradalim braniteljima i civilima, a posebno žrtvama Vukovara i Škabrnje.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.