Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Premijer Plenković izrazio sućut portugalskom premijeru Costi zbog brojnih žrtava požara

Autor: Hina

Požar je izbio u planinskom području Pedrogao Grandea, 50 kilometara jugoistočno od Coimbre

Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je u nedjelju sućut portugalskome premijeru Antoniu Costi u povodu tragičnih posljedica požara u kojima je u Portugalu stradalo više desetaka građana.

Šumski požar koji od subote bjesni u Portugalu odnio je 57 života.

“U ovim teškim trenucima u ime vlade Republike Hrvatske i hrvatskoga naroda upućujem izraze duboke sućuti i poštovanja obiteljima stradalih, Vama i čitavom portugalskom narodu. Naše su misli i molitve uz obitelji stradalih, a ozlijeđenima želimo brz oporavak”, stoji u izrazima sućuti premijera Plenkovića, priopćila je vladina služba za odnose s javnošću.

Požar je izbio u planinskom području Pedrogao Grandea, 50 kilometara jugoistočno od Coimbre i 200 kilometara sjeveroistočno od Lisabona, u središnjem dijelu zemlje pogođenom toplinskim valovima, a u njegovu suzbijanju sudjeluje nekoliko stotina vatrogasaca.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.