Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

PREMIJER NAJAVLJUJE RAZGOVOR S HNS-OM: ‘Uopće ne razumijem čemu štrajk’

Autor: Dnevno

Premijer Andrej Plenković rekao je kako je bio obaviješten o tome da HNS večeras neće doći na koalicijski sastanak. “Oni imaju svoj sastanak, nakon toga ćemo razgovarati”, izjavio je premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ.

HNS je odluku o nedolasku na sastanak vladajuće koalicije donio nakon što je postupak mirenja između Vlade i sindikata u školstvu propao te sutra počinje štrajk u školama.

Plenković je komentirao i sutrašnji štrajk u školama. “Meni uopće nije jasno čemu štrajk. Štrajk u mjesecu u kojemu su učitelji i profesori dobili 2 posto veću plaću nego mjesec ranije. Proračun Ministarstva obrazovanja u mandatu ove Vlade porastao je za tri milijarde kuna. Jeste me dobro čuli? 3 milijarde kuna. To je dosta veliki novac. Ako vam je prioritet obrazovna reforma onda ju pratite financijskim sredstvima. I to je ova Vlada napravila“, izjavio je Plenković.

Nabrojao je potom što je Vlada sve napravila za obrazovanje. Tvrdi da su prosvjetari u mandatu njegove Vlade dobili 11 i više posto veću plaću. Napominje kako su čelnici sindikata školstva Sanja Šprem i Branko Mihalinec htjeli da Vlada jednostranom odlukom promjeni uredbu o koeficijentima plaća i dodao da to nije dokument o kojem se pregovara nego ga Vlada donosi.

Kada je u pitanju HNS kaže kako u toj stranci jako dobro znaju realnosti proračuna i jako dobro znaju što je temeljni kolektivni ugovor, granski kolektivni ugovor. Na pitanje ostaje li ministrica Blaženka Divjak na funkciji odgovara da će razgovarati s HNS-om i sve vidjeti.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.