PREMIJER KOMENTIRAO PREDSJEDNIKA ’Ja ne znam zašto je on tako nervozan ako je već išao u klub’

Autor: Dnevno

Nakon sastanka u Županijskoj upravi Koprivničko-križevačke županije, premijer Andrej Plenković obratio se novinarima gdje je dakako upitan o izjavama predsjednika Zorana Milanovića.

Njegov govor, tvrdi, nije gledao jer bio je zauzet posjetom ovoj županiji, ali vidio je na blic što je predsjednik rekao.

“Jako je znakovita rečenica ’Ja sam bio premijer pa sve znam’”, tvrdi premijer aludirajući na isticanje predsjednika kako nema sumnje da su ministar unutarnjih poslova i premijer znali za istragu i za akciju DORH-a.

“Mene to ne zanima. Uopće ne želim znati čime se bavi Uskok ili policija. To je borba protiv korupcije!”, ističe pa dodaje, “Ne želim znati za akcije, a ne utjecati na njih”.

Predsjednik je istaknuo i kako je premijer bez sumnje znao za Dragana Kovačevića, a ipak je dopustio da ga se ponovno stavi na čelo Janafa.

“Da smo to ja i ministar Ćorić znali, on sigurno ne bi bio odabran”, kratko će.

Dotaknuo se pritom i odabira Dražena Barišića na listu za Sabor. Tu pak tvrdi, isti je odgovor.




“Ne bi ga stavili na listu da smo znali da će za tri mjeseca kasnije biti uhićen”, govori.

“Ovo su iznervirane reakcije predsjednika, ne znam čim”, dodaje.

“Policija radi svoj posao…svaka istraga je bitna”, zaključio je između ostalog premijer koji ne vidi zašto bi morao detaljno pratiti njihov posao.




Aludirao je predsjednik i kako su članovi Plenkovićeve Vlade boravili u takozvanom Kovačevićevom klubu. “Ja ne pratim članove svoje Vlade”, ističe premijer. “Pitanje je zašto je predsjednik toliko nervozan ako je već išao u klub”, rekao je.

Naposljetku, usporedio je težinu predsjednikovih i svojih izjava. “Da sam ja izgovorio to što je on izgovorio, rafalne bi paljbe išle prema meni da kako ja to komentiram, kako idem na institucije, policiju”, navodi.

Na aluzije predsjednika da su Davor Božinović i premijer od početka znali na aferu, premijer odgovara ironično.

“Da smo mi od studenog radili na toj akciji, pa onda čekali da nam to eksplodira odmah na početku mandata, pa to je triler! Evo mi pišemo knjigu o tome, deset smo godina radili na tom”, šaljivo će.

Premijer je u Koprivnici predstavio projekt izgradnje autoceste koja će značiti bolju povezanost između Koprivnice i Zagreba, a čije je ukupna vrijednost 4 milijuna kuna. Istaknuo je pritom i dobro poslovanje Podravke koju je nazvao srcem ovog područja.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.