INA SUTRA PREKIDA ISPORUKU PLINA PETROKEMIJI! | Dnevno.hr
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

INA SUTRA PREKIDA ISPORUKU PLINA PETROKEMIJI!

Autor: dnevno.hr

”Ovo je potvrđeno u Priopćenju za javnost iz Petrokemije d.d. INA d.d. obustavlja opskrbu prirodnim plinom Poštovani, Ina d.d. će sutra, 18. siječnja 2018. obustaviti opskrbu prirodnim plinom Petrokemiji d.d. zbog problema s naplatom dosad isporučenih količina. Uprava Društva je uz suglasnost Nadzornog odbora poduzela operativne mjere kojima je osigurala da drugi dobavljač prirodnog plina, Prvo plinarsko društvo, preuzme isporuku svih potrebnih količina prirodnog plina za nesmetani rad tvornice u narednom razdoblju od sedam dana. Proizvodnja i isporuka mineralnog gnojiva će teći nesmetano u količinama i dinamici kako je dogovoreno s kupcima. Isto tako osigurane su i ostale sirovine za podmirenje proizvodnje. Uprava će tijekom slijedećih sedam dana dati nove informacije oko stanja u Društvu”, stoji u objavi KuTina info.

Podsjetimo, neslužbenu informaciju u priopćenju za javnost iznijeli su sindikati i branitelji Petrokemije.

”Sindikat EKN Petrokemije, Sindikat DEMOS-HUS Petrokemije i Udruga hrvatskih branitelja neslužbeno saznaju da od sutra 18.01.2018. u 6.00 sati INA d.d. obustavlja isporuku plina Petrokemiji. Ukoliko je informacija točna radi se o, po nama, nekorektnom i nepotrebnom potezu INA-e koji, za sada, ne ugrožava proizvodnju u Petrokemiji niti će nas zaustaviti u nastojanjima osiguravanja dovoljnih količina mineralnih gnojiva za predstojeću poljoprivrednu sezonu. INA, naime, nije jedini dobavljač plina za Petrokemiju. Ovo bi moglo ozbiljno ugroziti proces dokapitalizacije Petrokemije koji je u tijeku i kojega smo aktivno podupirali. Vrlo je upitna, međutim, vjerodostojnost prijašnjih izjava iz INA-e d.d. o njihovoj navodnoj zainteresiranosti za sudjelovanje u spomenutoj dokapitalizaciji. Sindikati i branitelji Petrokemije će, ovisno o razvoju događaja, u narednih dan ili dva odlučiti o eventualnom pokretanju aktivnosti kojima ćemo nastojati zaštititi proizvodnju u Petrokemiji i očuvanje tvrtke od iznimnog značaja za hrvatsko gospodarstvo za sindikate i branitelje Petrokemije”, piše Davor Rakić, predsjednik Sindikata.

 

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.