PREDSTAVLJANJE PLENKOVIĆEVA PROGRAMA: ‘Biramo predsjednika koji će dovesti HDZ u izbornu pobjedu’

Autor: Dnevno

Premijer Andrej Plenković u 11 sati u zagrebačkom muzeju Mimara predstavlja svoj program “Odvažno za Hrvatsku” za novi mandat na čelu stranke. Dokument se sastoji od 36 stranica, a najvećim dijelom ga je izradio sam Plenković, uz pomoć ostalih kandidata.

Plenkovićev program sastoji se, kako je navedeno u dokumentu, od četiri stupa – domoljublje i promicanje nacionalnih interesa, obiteljske vrijednosti i demografska revitalizacija, pravedna i učinkovita država, te uspješna i razvijena Hrvatska.

Premijer je kazao kako se radi o programu s kojim će HDZ ponovno pobijediti na parlamentarnim izborima.

Ivan Anušić, kandidat za potpredsjednika, prvi se obratio okupljenima u Mimari te kazao da će se zalagati za ravnopravni razvoj Hrvatske, te je nabrojao sve uspjehe u dosadašnjem mandatu Andreja Plenkovića.

Kandidat za potpredsjednika stranke Branko Bačić u svom obraćanju okupljenima kazao je da je HDZ ispred svih koji se kandidiraju.

“Biramo predsjednika HDZ-a, ali dragi prijatelji rado bih poslao poruku svakom članu da vodi računa, kako 15. ožujka biramo i kandidata HDZ-a na parlamentarnim izborima, čovjeka koji na tim izborima, koji su za HDZ važni i presudni, može pobijediti i dovesti HDZ u izbornu pobjedu”, kazao je Bačić.

“Ima li među nama boljeg kandidata za predsjednika HDZ-a od Andreja Plenkovića? Nema”, kazao je Bačić.

“U ovom programu Odvažno za Hrvatsku postavljamo visoka moralna i etička načela svakom članu, a poglavito svakom dužnosnika HDZ-a kako ne bi grijeh pojedinca urušavao i donosio političku štetu HDZ-u”, kazao je.

Zdravka Bušić, praktički na rubu suza, kazala je da će sljedeće subote biti punih 30 godina otkako je došla u Hrvatsku na prvi opći sabor HDZ-a.

“Došla sam bez vize u ovu zemlju. Morali smo imati hrabrosti koja danas vama nije potrebna. Ondašnja hrabrost i današnja hrabrost za ovo sve što mi činimo je jako različita. Zato smo odlučili, odnosno imamo odlučnost nastaviti stopama kojima nas je naš prvi predsjednik Franjo Tuđman poveo”, kazala je.

“Ovo je tim zaista koji može nastaviti ono što smo počeli devedesetih godina. Franjo Tuđman je pozicionirao HDZ n tri ključna cilja koja je zacrtao – ujedinjenje, jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske, briga za Hrvate u BiH te pozicioniranje hrvatske države u zemlje zapadne civilizacije”, kazala je Bušić.

Oleg Butković kazao je da je HDZ 2016. na čelu sa “zapovjednikom i predsjednikom stranke Andrejem Plenkovićem krenuo u ovaj pothvat”. “Budimo ponosni na sve što smo učinili u protekle četiri godine.  Bilo je tu nevere, ali ostali smo na nogama“, kazao je Butković.

“Gradimo mostove tolerancije i razumijevanja, gradimo Hrvatsku i stranku budućnosti i razumijevanja”, poručio je.

Nakon Olega Butkovića za govornicu je došao Tomo Medved.

“Prije 30 godina na poziv domovine i doktora Franje Tuđmana, HDZ-a i vlastite savjesti obukao sam odoru Hrvatske vojske u kojoj sam branio slobodu, ponos i dostojanstvo hrvatskog naroda.

Danas stojim pred vama, članovima stožerne i pobjedničke Hrvatske demokratske zajednice, tražeći vaše povjerenje za obnašanje dužnosti zamjenika predsjednika HDZ-a .Želim dati doprinos da Hrvatska bude moćna i napredna, ona o kojoj je Tuđman govorio kada je stvarao HDZ, ona o kojoj je govorio uoči prvih parlamentarnih izbora, ona o kojoj je govorio kada smo oslobađali Hrvatsku”, kazao je Medved.

Kazao je i da je Hrvatska ovdje zahvaljujući onima koji su znali da je Hrvatska ispred osobnih interesa. Spomenuo je i ministra obrane Damira Krstičevića koji je u jednom trenutku došao do govornice i dobio aplauz okupljenih.

Medved je, između ostalog, govorio i o braniteljima te kazao da mlade treba ohrabriti da ostanu u Hrvatskoj.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.