Predsjednik parlamenta Tirola ‘sumnja u poštenje hrvatskog pravosuđa’

Autor: hina

Van Staa, koji je kao bivši guverner Tirola Sanadera svojedobno odlikovao visokim odličjem, rekao je da mu je Sanader kazao da se osjeća kao 'politička žrtva', te da ga je pokušao uvjeriti da su sve optužbe protiv njega neistinite.

Bivšeg premijera Ivu Sanadera posjetio je u pritvoru u Salzburgu predsjednik regionalnog parlamenta Tirola Herwig van Staa koji je rekao da sumnja da bi bivši hrvatski premijer optužen za korupciju imao pošteni sudski postupak u Hrvatskoj, objavila je u četvrtak austrijska novinska agencija APA.

Van Staa, koji je kao bivši guverner Tirola Sanadera svojedobno odlikovao visokim odličjem, rekao je da mu je Sanader kazao da se osjeća kao “politička žrtva”, te da ga je pokušao uvjeriti da su sve optužbe protiv njega neistinite.

Van Staa je također u razgovoru za list Tiroler Tageszeitung izrazio sumnju da bi Sanader u Hrvatskoj imao pošteno suđenje, te najavio da će to kao predsjednik Kongresa općina i regija Europe iznijeti pred Vijećem Europe.

“Kao političar uvijek sam ga cijenio, jer je proeuropski i promanjinski orijentiran. Osim toga, uvijek je poticao razvoj odnosa između Hrvatske i Tirola”, rekao je Van Staa, visoki dužnosnik vladajuće Narodne stranke Austrije.

Polusatnom posjetu u utorak u pritvoru u Salzburgu, gdje se Sanader nalazi od sredine prosinca, bio je nazočan i državni tužitelj te Sanaderov brat Miroslav koji živi u Innsbrucku, prenosi APA.

Kako navodi tirolski list, Van Staa poznaje Sanadera iz vremena dok je još bio gradski vijećnik u Innsbrucku, gradu u kojem je Sanader živio 14 godina.

Bivši hrvatski premijer u ekstradicijskom je pritvoru u Austriji od uhićenja 10. prosinca zbog tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska zbog sumnje u umiješanost u korupciju. I austrijske su vlasti počele svoju istragu protiv Sanadera kojeg sumnjiče za pranje novca preko jedne tirolske banke.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.