Predsjednik međimurskog SDP-a: ‘Posudio sam novac za potrebe tekuće likvidnosti svoje tvrtke’

Autor: Hina/ A. R.

Mladenu Novaku pripadnici Granične policije BiH iz Gradiške 13. prosinca oduzeli su skoro 74.000 eura koje je nezakonito pokušao unijeti u Hrvatsku. Novac je otkriven u unutrašnjosti vozila prilikom granične kontrole vozila Passat, hrvatskih registracija.

Predsjednik Skupštine Međimurske županije i međimurskog SDP-a Mladen Novak izjavio je u srijedu, vezano za pokušaj da u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine unese gotovo 74.000 eura, kako to nema veze s SDP-om ni Međimurskom županijom, nego je riječ o njegovoj nespretnosti jer je od prijatelja iz BiH posudio novac. Novak je na konferenciji za novinare u Čakovcu rekao kako je od prijatelja iz BiH novac koji je pokušao unijeti u Hrvatsku, posudio za potrebe tekuće likvidnosti informatičke tvrtke C-lab u njegovom vlasništvu.

Dodao je da je o posudbi potpisao Ugovor, kojeg je dao okupljenim novinarima na uvid. Ponovio je kako mu ni na kraju pamet nije bilo da bi prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine novac trebao prijaviti.

„Smatrao sam da to trebam učiniti prilikom ulaska u Hrvatsku, što bih i učinio” naglasio je Novak.

Proteklih nekoliko dana proveo je u BiH, uspješno dokazujući porijeklo novca, dodao je.

Mladen Novak bit će kažnjen za carinski prekršaj, a najveća predviđena kazna je 150 KM ili oko 600 kuna.

Istaknuo je da ovo nema veze s međimurskim SDP-om ili Međimurskom županijom, već samo s njim, odnosno njegovom tvrtkom C-lab.

Za srijedu popodne sazvao je glavni odbor Međimurskog SDP-a, jer želi svojim stranačkim kolegama objasniti što se dogodilo. Smatra da je to dužan napraviti, kao odgovorni predsjednik Međimurske županije, te član SDP-a.




Uvjeren sam da će glavni odbor shvatiti kako je riječ o mom neznanju, a ne o nezakonitostima, kazao je Novak.

Podpredsjednik SDP-a Međimurske županije i saborski zastupnik Mario Moharić u izjavi Hini demantirao je da SDP od Novaka traži podnošenje ostavke.

Mladenu Novaku pripadnici Granične policije BiH iz Gradiške 13. prosinca oduzeli su skoro 74.000 eura koje je nezakonito pokušao unijeti u Hrvatsku. Novac je otkriven u unutrašnjosti vozila prilikom granične kontrole vozila Passat, hrvatskih registracija. Iz Granične policije BiH naveli su da je novac privremeno oduzet te ustupljen nadležnom inspektoratu jer je vlasnik prekršio Zakon o deviznom poslovanju.




Autor:Hina/ A. R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.