Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio ministricu vanjskih poslova Kraljevine Norveške

Autor: Dnevno

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je ministricu vanjskih poslova Kraljevine Norveške Ine Eriksen Søreide koja boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i ministrica Eriksen Søreide ocijenili su bilateralne odnose između Hrvatske i Norveške vrlo dobrima i prijateljskim te istaknuli niz područja na kojima je suradnja konkretna, ali i ona koja se mogu dodatno unaprijediti.

Zajednički cilj je dodatno osnažiti gospodarsku suradnju. U tom kontekstu istaknute su gospodarske mogućnosti koje se Hrvatskoj pružaju u okviru Europskog gospodarskog prostora, njegovog financijskog mehanizma kao i bilateralnog Norveškog financijskog mehanizma.

Sugovornici su također istaknuli važnost parlamentarne suradnje i mogućnosti njezinog daljnjeg intenziviranja. U tom smislu, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković ponovio je poziv svojoj norveškoj kolegici da službeno posjeti Hrvatsku.

Predsjednik Sabora Jandroković upoznao je norvešku ministricu s glavnim prioritetima hrvatskog presjedanja Vijećem Europske unije, s naglaskom na parlamentarne sastanke. Sugovornici su pozdravili interes norveških zastupnika za sudjelovanjem kao još jednu priliku za osnaživanje parlamentarnih odnosa, na bilateralnoj i europskoj razini.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.