Predsjednik bloka ‘Umirovljenici zajedno’: Vlada se ruga umirovljenicima!

Autor: M. Berić/Hina

Istaknuo je da isplata božićnica umirovljenicima nema nikakve veze sa socijalnom osjetljivošću ili empatijom prema umirovljenicima.

Predsjednik bloka “Umirovljenici zajedno” Milivoj Špika ocijenio je vladin prijedlog o isplati božićnica umirovljenicima ruganjem umirovljeničkoj populaciji.

“To je jedno veliko ruganje umirovljenicima. Predlagatelji očito misle da su umirovljenici retardirane osobe koje su u stanju prodati se za 100 ili 200 kuna. Ako su imali dobru volju pomoći socijalno ugroženoj kategoriji, onda su to mogli i prošle i pretprošle godine. Dva mjeseca prije isteka mandata aktualne Vlade, služiti se ovim je ruganje kompletnoj hrvatskoj i umirovljeničkoj populaciji”, izjavio je Špika pred zgradom Vlade.

Istaknuo je da isplata božićnica umirovljenicima nema nikakve veze sa socijalnom osjetljivošću ili empatijom prema umirovljenicima.

“Radi se o sredstvima koja su trabala biti isplaćena kao povrat duga umirovljenicima. Oni sada otimaju nekome odštetu, nečije vlasništvo, da bi usrećili umirovljenike, i to na način da nisu donijeli apsolutno nikakve kriterije tako da umirovljenici ne znaju na što i koliko mogu računati s obzirom na mirovinski cenzus”, kazao je Špika.

Autor:M. Berić/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.