Marko Mrkonjic/PIXSELL

Predsjednica prokomentirala napad suzavcem u klubu Super Super

Autor: dnevno.hr

'Predsjednica Republike očekuje brz završetak istrage, utvrđivanje stvarnih motiva napada te kažnjavanje počinitelja. Predsjednica apelira na suzdržavanje od komentara o motivima napada do završetka istrage kako se ne bi podizale tenzije u javnosti", stoji na njezinim stranicama.

Napad na LGBT zabavu u Zagrebu prokomentirala je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Na svojim je stranicama objavila kratko priopćenje kojim je osudila napad suzavcem.

“Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović osuđuje svaki oblik nasilja i nesnošljivosti. Sukladno tome, osuđuje premlaćivanje 18-godišnjeg azilanta u Karlovcu, huliganski napad koji se dogodio nakon košarkaške utakmice između Cedevite i Partizana te vandalski čin bacanja suzavca u noćni klub.

Predsjednica Republike očekuje brz završetak istrage, utvrđivanje stvarnih motiva napada te kažnjavanje počinitelja. Predsjednica apelira na suzdržavanje od komentara o motivima napada do završetka istrage kako se ne bi podizale tenzije u javnosti”, stoji na njezinim stranicama.

Naime, predsjednica je u svojem priopćenju aludirala i na napad na azilanta u Karlovcu koji se dogodio prije 5 dana, a napad na navijače Partizana sinoć.

INCIDENT NAKON UTAKMICE CEDEVITE I PARTIZANA: Huligani napali Grobare u kafiću kraj Doma sportova, bilo je razbijenih glava!

Podsjetimo, povodom napada na klub Super Super u noći sa subote na nedjelju Zagreb Pride poziva na prosvjed koji će se održati danas u 18 sati na Trgu Žrtava fašizma.

Na konferenciji za medije iz Zagreb Pridea su pozvali policiju da digne razinu sigurnosti budući da su im pristigle brojne nove prijetnje.
“Dobili smo mnogo poruka koje potiču na mržnju. Identificirali smo 11 kaznenih prijava, 6 prekršajnih za govor mržnje koje ćemo podići protiv osoba koji su nam prijetili. Prijete nam od toga da će danas doći i baciti suzavac na nas do “ubij, zakolji i slično”, istaknuli su na pressici.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.