foto: novac.hr

Predsjednica otvorila novu zgradu putničkog terminala u zadarskoj luci Gaženici

Autor: Hina

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je otvorila novu zgradu putničkog terminala u zadarskoj luci Gaženica, rekavši kako je to novi važan iskorak za hrvatski turizam koji nije značajan samo za Zadar kao suvremeni lučki grad i važno jadransko čvorište nego i za cijelu državu.

Predsjednica je u izjavi podsjetila kako je prije manje od tri godine na istome mjestu postavila kamen temeljac za ovu zgradu “koja sada u punom sjaju stoji pred nama”.

“Tada sam rekla kako se divim entuzijazmu čelnika Zadra, Zadarske županije i Lučke uprave jer su, unatoč zaprekama na koje su nailazili, ustrajali i vjerovali u ovaj projekt. Danas samo mogu reći kako su se taj entuzijazam i trud isplatili i kako se za prave razvojne projekte uistinu vrijedi boriti”, rekla je predsjednica.

Ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić izvijestio je kako je gradnjom nove luke u Gaženici promet brodova na kružnim putovanjima povećan sa 30 000 u 2013. na 167 000 putnika u 2018. godini.

“Naša prednost u odnosu na druge etablirane kruzing luke na Jadranu je ogromna jer u krugu od nekoliko kilometara imamo terminal, zračnu luku, autocestu i dovoljan broj parkirnih mjesta te gradsko središte s velikim kulturnim sadržajima. Vjerujem da ćemo ove jedinstvene prednosti zajednički iskoristiti za kvalitetnije brendiranje Hrvatske”, poručio je Škifić.

Nakon otvaranja putničkog terminala predsjednica će sudjelovati na svečanoj sjednici zadarske Županijske skupštine u povodu Dana Zadarske županije, na kojoj će se dodijeliti godišnje nagrade te županije.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.