Boris Kovacev / CROPIX

Predsjednica komentirala slučaj Damira Škare: Ženama poslala važnu poruku

Autor: Dnevno

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović osudila je seksualno, obiteljsko i svaki drugi oblik nasilja, nakon što je u javnost dospio slučaj bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Damira Škare koji je uhićen slijedom prijave za silovanje zaposlenice u Autoklubu Siget.

“Predsjednica Republike uvijek i bez rezerve najoštrije osuđuje seksualno, obiteljsko kao i svaki drugi oblik nasilja”, poručili su iz Ureda predsjednice.

Predsjednica, ističu, potiče svaku ženu da prijavi svaki oblik nasilja te od institucija očekuje pravovremenu, brzu i učinkovitu reakciju.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a u četvrtak je najoštrije osudio svaki čin seksualnog nasilja te pozvao i predsjednicu da učini isto, izrazivši nadu da će u slučaju optužbi koje za silovanje terete bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Damira Škaru institucije što prije utvrditi činjenice i postupiti.

Apelirali su na predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović, “da se žurno i odlučno ogradi od lika i djela Damira Škare koji je uhićen pod ozbiljnim optužbama za počinjenje kaznenog djela silovanja”.

Na društvenim mrežama i u stvarnom životu Damir Škaro isticao je dobre odnose s premijerom i predsjednicom, koja mu je pisala recenziju knjige, donosi Dnevnik.hr.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.