Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

PREDSJEDNICA GADNO SPUSTILA VUČIĆU: U jednoj rečenici objasnila mu lekciju o hrvatskoj zastavi

Autor: Dnevno.hr

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović konačno se oglasila vezano za kontroverznu izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je rekao kako se u Kninu danas vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo

Kolinda Grabar Kitarović je za Dnevnik.hr izjavila : ”Hrvatska zastava vijorila se u Kninu i prije Vučićeva govora i vijorit će se ubuduće.”

Nakon sastanka s Alexanderom Van der Bellenom hrvatska predsjednica komentirala je stastanak s austrijskim predsjednikom, kao i izjavu Aleksandra Vučića koja je potresla regiju.

“Razgovarali smo o prostoru jugoistoka Europe i perspektivi svih država o članstvu u Europskoj uniji. Naravno, Hrvatska podržava članstvo Srbije u Europskoj uniji, mislim da je to u interesu cijelog prostora i u interesu Europske unije i da je to preduvjet za mir i prosperitet ovog područja”, rekla je predsjednica.

 “Naravno, svatko treba ispuniti kriterije za članstvo. Oni su postali puno specifičniji nego što su bili dosad. Hrvatska se ne želi naći u poziciji da je se klasificira da blokira na tom putu, ali ustrajat ćemo na ispunjavanju svih kriterija. Nismo razgovarali o govoru predsjednika Vučića, ja ne vidim zašto bi on bio relevantan za Hrvatsku, zašto bi Vučić trebao nametati teme za Hrvatsku. Mi imamo svoja pitanja, bavimo se Hrvatskom i putem u prosperitet. Ja želim stabilnost srpske zajednice u Hrvatskoj i hrvatske u Srbiji i uopće neću dopustiti da mi Vučić nameće teme kojima ću se baviti niti ću se spusitti na razinu da komentiram njegove govore. Mislim da on o sebi najbolje govori”, nadodala je Grabar Kitarović.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.