Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

PRAVNIK OTKRIVA: Već na aerodromu očekuje ga šok! Todorić će doživjeti poniženje života

Autor: D.Z.

Povodom današnje prijelomne vijesti o Todorićevom skorašnjem dolasku u Hrvatsku razgovarali smo s odvijetnikom Kovačevićem koji nam je otkrio neke detalje o samom Todorićevom uhićenju i onome što ga čeka onog trenutka kada sleti u RH.

“To je upravo ona izjava koju sam dao prije za Dnevno.hr kada je Todoriću odbijeno pravo na ulaganje žalbe te kako će postupak o izručenju trajati oko 20 dana.” prisjetio je Kovačević.

“Znači to je sad čisto policijski dio posla, policija Velike Britanije dopratit će ga i predati hrvatskoj policiji, a od tada je Todorić pod ingerencijom pravosudnih vlasti Hrvatske, a budući da je u ovom trenutku na snazi određenje o istražnom zatvoru u trajanju od mjesec dana nakon dolaska u Hrvatsku i nakon predaje Hrvatskim vlastima biti će popraćen u Remetinec, a nakon toga krenut će istraga u kojoj će Todorić biti pozvan na davanje svoje izjave USKOK-u, vjerojatno će se pojaviti i pred istražnim sucem budući da su njegovi odvjetnici, koliko se sjećam,  žalbu uložili vezano uz određivanje istražnog zatvora.’ rekao je Kovačević

“Pravosudna klasika u Hrvatskoj, a sada kada će biti podignuta optužnica.. najrealnije, teško je to očekivati ove godine, a u najboljem slučaju to može biti tek iduće godine jer tu je postupak vještačenja koji će vjerovatno dugo trajati, a vještačenje je najbitnije zbog samog podizanja optužnice. I sami znamo da je ostao još samo jedan svjedok, a njemu je određen istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, dakle ostao je samo još jedan svjedok za ispitivanje.” komentirao je Kovačević

“Za očekivati je da će odvjetnici tražiti da se njima omogući daljnji dio Todorićeve obrane sa slobode jer ispitivanje ovog svjedoka traje stvarno dugo, a s druge strane ne smatra se bjeguncem zbog toga što se odmah prijavio vlastima, odnosno policiji u Velikoj Britaniji” otkriva nam Kovačević.

Autor:D.Z.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.