fbpx
Ilustracija/Pixsell

Pravnici se slažu da je ova nagodba VELEIZDAJA gora od one kada je Petain Hitleru dao Francusku! POZIVAMO NAROD NA OTPOR!

Autor: D. K.

”Ovo je najtužniji dan u povijesti Hrvatske. Tragedija će sada uslijediti jer smo ostali bez sve imovine! Hrvatska će uskoro nestati i ništa više neće biti u našem vlasništvu. Ako uskoro ne poduzmemo korake na ozdravljenju svih institucija, ostat ćemo bez svega. Zbog čega smo ratovali da bi sada ostali bez svega? Nikada nisam bio ljući u životu nego danas. Jedinim potpisom predajemo ono za što su ginuli ljudi”, komentirao na N1 televiziji Mislav Kolakušić, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, izglasavanje nagodbe o Agrokoru te dodao kako izglasana nagodba nije legitimna, ali će postati pravomoćna.

Naglasio je kako je u suprotnosti sa zakonom što je nagodbu izglasalo Privremeno vjerovničko vijeće, a ne Stalno vjerovničko vijeće te dodao da je skandalozno što je lex Agrokor omogućio da milijuni kvadrata oranica, šuma, voćnjaka i drugih nekretnina tvrtki iz koncerna Agrokor, čak i onih koje nisu bile opterećene nikakvim hipotekama, prijeđu u ruke stranih vlasnika. Sudac Trgovačkog suda na kraju je kazao da će se uključiti u politiku kako bi nešto promijenio, jer ovako dalje više ne može!

Izgubili smo pola Slavonije i Baranje, preuzeli ih stranci!

Koliko je plodnog zemljišta, odnosno oranica, šuma, vinograda, voćnjaka, pašnjaka, livada… Republika Hrvatska, kroz Lex Agrokor, predala strancima, koliko je Slavonije i Baranje još uopće ostalo u hrvatskom vlasništvu i kako se to, bez ikakvog otpora, moglo uopće dogoditi, pokušali smo doznati od samog Kolakušića te od drugih pravnika upućenih u ovu tematiku.


Suca Kolakušića nismo uspjeli dobiti, ali smo u razgovoru s nekolicinom uglednih pravnika, stručnjaka za trgovačko pravo, mogli čuti da se nagodba o Agrokoru ne može smatrati uspjehom, kako se to hrvatskoj javnosti pokušava podvaliti, već da je riječ o najvećoj veleizdaji u povijesti samostalne Hrvatske!

Zbog lex Agrokora izgubili i zemlju koja nije imala hipoteke

Naši sugovornici, od kojih su neki molili da im ime ne objavljujemo, istaknuli su da je u cijeloj priči najsporniji Ugovor o roll up kreditu, nastao na osnovu ‘Dalićkinog Lex Agrokora’, jer je tek kroz roll up kredite omogućeno otimanje milijuna kvadrata zemljišta, šuma i drugih nekretnina od tvrtki poput Belja, koje nisu imale nikakvu hipoteku upisanu na tim nekretninama, no koje su roll up-om, odnosno Lex Agrokorom, u rujnu 2017. godine, natjerane da budu jamci novim kreditorima zbog čega Hrvatska sada gubi milijune kvadrata najdragocijenijeg zemljišta (pogledajte dokument u prilogu).

Ovdje se vidi da su zabilježbe na zemljište Belja stavljene tek u rujnu 2017., dok je prije toga sve bilo čisto.

Roll up smišljen da bi oteli dragocjenu zemlju

Slavonija i Baranja sada su, praktički, u rukama stranaca, objašnjavaju naši sugovornici te dodaju da je roll up očito i smišljen zato da bi se vrijedno zemljište Belja i PIK-ova, koje je do roll up-a bilo neopterećeno hipotekama, opljačkalo, odnosno otelo iz hrvatskih ruku!

A da je doista riječ o ogromnim i predragocijenim parcelama brojnih oranica, voćnjaka, vinograda, šume, pašnjaka, gospodarskih zgrada i drugih nekretnina lako se uvjeriti pregledavajući dokument Nagodbe o Agrokoru. Popis nekretnina u vlasništvu Belja, koje su donedavno bile posve ‘čiste’, odnosno bez ikakvih zabilježbi u zemljišnim knjigama, proteže se na čak stotinu stranica dokumenta koji se može pronaći u ‘Prilogu 33 – tabularne izjave‘, od 675. stranice na dalje.

To silno zemljište ostalo bi u hrvatskom vlasništvu, da  Vlada nije usvojila Lex Agrokor i da nije potpisan ugovor o roll up kreditu, nakon čega je Hrvatska ostala bez sve te plodne zemlje, šuma, oranica, pašnjaka… Ne radi se, dakle, o zemljištu koje je bilo u koncesiji, već o nekretninama u vlasništvu Belja i to bez ikakvih hipoteka.

Trebalo je, kažu naši sugovornici, samo proglasiti stečaj Konzuma i ne dirati u druge tvrtke, pa se ovakva veleizdaja, odnosno predavanje zemlje strancima, ne bi dogodilo.
Nagodba: U miru izgubili pola Slavonije i Baranje

Popis nekretnina koje su, pak, date u koncesiju, a koje također prelaze u strano vlasništvo, proteže se na slijedećih 200 stranica dokumenta (kojega možete OVDJE pregledati). Sve to jasno i nedvosmisleno govori da je Hrvatska u miru praktički izgubila pola Slavonije i Baranje!

I što je najgore, kupljeni mediji i političari hrvatsku javnost ovih dana uvjeravaju da je nagodba o Agrokoru, kojom smo izgubili ogroman teritorij RH, veliki uspjeh Hrvatske vlade?!

Ovo je samo dio silnih oranica, šuma i vinograda koje predajemo strancima.

Tabaković: Plenković nije pravnik, već samo PR grupe koja nas pljačka

”Apsolutno se slažem sa svime što je o ovoj temi rekao sudac Kolakušić. Kao prvo, Agrokor nikada i nije postao legalno vlasništvo Ivice Todorića. Dr. Ante Samodol je maknut iz HANFE, kada je izjavio da Todorić mora doplatiti 800 milijuna kuna za Belje. Samodol je morao otići, a Todorić nije morao ništa platiti (dobio Belje za kunu)! Oni, dakle, i dalje krčme društveno vlasništvo. Lex Agrokor nema uporište ni u Ustavu RH, ni u Stečajnom zakonu. Taj zakon je osmišljen da grupa ljudi dođe do enormnog bogatstva. Poznato je da tvrtka AlixPartners nije imala niti jednog zaposlenog, a nakon donošenja Lex Agrokora tjedno je dobivala gotovo 250 tisuća kuna! Dr. Jasnica Garašić, ugledna pravnica i profesorica na Pravnom fakultetu u Zagrebu, rekla je: ‘Nemojte to raditi, to je zločin!’ No, nisu je poslušali”, podsjeća pravni ekspert Sulejman Tabaković.
Naglašava da su i sudac Kolakušić i dr. Garašić, baš kao i on osobno, profesionalci koji znaju što se događa. Kaže da su svi istinski pravnici ogorčeni zbog ovakvih postupaka Vlade.

”Andrej Plenković nije istinski pravnik, on je tek PR određene grupacije koja nas pljačka. Zbog svega, pozivam građane da se neposluhom usprotive ovoj veleizdaji! Moraju se procesuirati svi koji su ovo omogućili, a oteti kapital treba vratiti u vlasništvo građana. Pogledajte kako krčme novac iz prvog i drugog mirovinskog stupa! Otimaju naše novce. ‘Zrcalne tvrtke’ u zakonu ne postoje. No, oni donose propis na propis da bi opravdali počinjeni kriminal. Nagodba i lex Agrokor su gora izdaja nego kada je maršal Petain predao Francusku Hitleru! Potpisom kapitulacije, Petain je Hitleru predao Francusku na milost i nemilost. Plenković je Lex Agrokorom učinio još gori i sramotniji čin izdaje Hrvatske!”, zaključuje, bez dlake na jeziku, pravnik Sulejman Tabaković.

Autor:D. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.