Foto: Pixabay/ilustracija

PRAVA POLICIJSKA POTJERA Kršili prometne propise pa se dali u bijeg, prekršili još hrpu propisa

Autor: Hina

Splitski policajci koji su noćas, sat poslije ponoći, prilikom redovite kontrole prometa pokušali zaustaviti motocikl koji je kršio propise imali su pune ruke posla dok su uspjeli uhititi bjegunca i suvozača, koji je imao pištolj.

Incident se dogodio na kolniku Kaštelanske ulice, gdje je motocikl Piaggio kršio prometne propise. Motociklom je upravljao 32-godišnji vozač za kojim je raspisana potraga, dok mu je suvozač bio 28-godišnjak, također s raspisanom potragom.

Nakon što je policija naredila da se zaustavi, vozač se dao u bijeg i pritom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Radi sprječavanja bijega nad njima su korištene lisice za vezivanje, a 28-godišnjak je zatečen s pištoljem marke ČZ, kalibra 7,65 milimetara s pripadajućim spremnikom u kojem se nalazilo pet metaka. Za pištolj nema dozvolu pa mu je uz potvrdu oduzet, kažu u policiji.

“Odmah su uhićeni i dovedeni u službene prostorije te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje. Nakon toga je 32-godišnjaku izdan prekršajni nalog radi izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom, zbog skretanja na raskrižju protivno prometnim znakovima i vožnje u zabranjenom smjeru, prolaska kroz crveno svjetlo, upravljanja motociklom kojem je istekla valjanost prometne dozvole i koji je tehnički neispravan, te nije osiguran policom osiguranja od rizika automobilske odgovornosti, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu”, navodi policija.

Protiv 28-godišnjaka će policija podnijeti optužni prijedlog, sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, a obojica su nakon kriminalističkog istraživanja dovedeni na nadležni Općinski prekršajni sud u Splitu.

(VIDEO) JOŠ JEDAN SUKOB S POLICIJOM ’Policajci su pili pa izvadili pendreke i prijetili da će izvaditi pištolj’




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.